Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 12:30

-A +A

Ο λαός πεινάει, οι συνταξιούχοι βουλευτές θέλουν χρυσά κουτάλια

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 12:30
Ο λαός πεινάει, οι συνταξιούχοι βουλευτές θέλουν χρυσά κουτάλια
-A +A

Άλλοι προσπαθούν να ζήσουν με ελάχιστα ευρώ στην τσέπη τους, και άλλοι προκαλούν απαιτώντας ακόμα περισσότερα, μολονότι έβαλαν το χεράκι τους για να φτάσει η χώρα ένα βήμα πριν την χρεωκοπία.

Ο λόγος φυσικά για τους συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι σα να μην συμβαίνει τίποτα στην χώρα, διεκδικούν αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικά από το 2008. Και η κυβέρνηση αντί να τους βάλει στην θέση τους, φέρνει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών διάταξη με την οποία σε πολλές δόσεις και σε βάθος χρόνου θα καταβληθούν τα αναδρομικά, που σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περίπου 50.000 - 100.000 σε κάθε πρώην βουλευτή και αφορά σε 40-50 βουλευτές.

Με άλλα λόγια, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, αναδρομικά από το 2008, και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς, την ώρα που η χώρα κυριολεκτικά καταρρέει.

Η υπόθεση, πάντως, ξεκινά το 2008 όταν οι συνταξιούχοι βουλευτές απευθύνθηκαν στο Ελεγκτικό συνέδριο όπου αρχικά έχασαν την υπόθεση. Ωστόσο, δεν παράτησαν τα όπλα και τελικά δικαιώθηκαν την δεύτερη φορά. Τα χρήματα, παρόλα αυτά, δεν δόθηκαν και οι βουλευτές απευθύνθηκαν στην Τριμελή επιτροπή συμμόρφωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστέες.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να... συναινέσει με τις επιταγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οσονούπω να φέρει πιθανότατα τη διάταξη προς ψήφιση στη Βουλή.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Αντωνιάδη να ρωτά σχετικά τον πρωθυπουργό. «Είναι δυνατόν, την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους, να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές και παλιότερα σε δικαστικούς;» αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης προς τον κ. Τσίπρα.

Την ίδια ώρα το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που είναι έτοιμη να ρυθμίσει την αναδρομική καταβολή των συντάξεων βουλευτών, την ίδια ώρα που σχεδιάζει τη μείωση των συντάξεων όλων των άλλων πολιτών. Το πολιτικό σύστημα στοιχίζει πολλά στην κοινωνία και προσφέρει λίγα».

Α.Δ

Διαβάστε ακόμα:

- Δίνουν «χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα