Ο Δ. Μαύρος της MRB «καρφώνει» τον... ανώτατο άρχοντα της χώρας

Ο Δ. Μαύρος της MRB «καρφώνει» τον... ανώτατο άρχοντα της χώρας

Την ύπαρξη sms προς δημοσκόπους από πολιτικά πρόσωπα αλλά και από τον «ανώτατο άρχοντα της χώρας», με τα οποία ζητούνταν «απολογίες» για τα ποσοστά που εμφάνιζαν οι δημοσκοπήσει ακόμη και την ώρα των exit polls, αποκάλυψε ο επικεφαλής της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος. «Σκεφτείτε ποιος είναι ο ανώτατος άρχων της χώρας, μου έστειλε προσωπικό sms», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Δ. Μαύρος δείχνει συγκεκριμένο πρόσωπο χωρίς να το κατονομάζει αλλά δίδοντας την ιδιότητά του λέγοντας τα περί του ανώτατου άρχοντα της χώρας, τίτλος που αποδίδεται συνήθως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάνει λόγο για παρεμβάσεις προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. 

«Θα σας πω ότι από αυτά τα οποία μπορώ να γνωρίζω και από κάποια sms, τα οποία έχω πάρει στα χέρια μου και τα οποία από πιο ψηλά δεν μπορούν να έχουν έρθει μέχρι εμένα, δηλαδή σκεφτείτε ποιος είναι ο ανώτατος άρχων της χώρας, μου έστειλε προσωπικό sms» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως με αυτά «ζητούνταν, ούτε λίγο ούτε πολύ απολογίες και λοιπά και λοιπά».

Το γεγονός αυτό κατά τον Δ. Μαύρο δείχνει ότι τα όσα υποστήριζαν περί μικρής διαφοράς και ντέρμπι μέχρι τελευταία στιγμή από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «δεν ήταν σκόπιμη προπαγάνδα». 

«Δυστυχώς για εκείνους» κατέληξε «έβλεπαν αυτά τα νούμερα τα οποία διέδιδαν και αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν μέσα στην κυβέρνηση επιεικώς εγκληματίες, εγκληματίες για το ίδιο τους το κόμμα».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προκαλεί ερωτήματα η εμπλοκή του προσώπου που ορίζεται ως «ανώτατος άρχων της χώρας» και το ενδιαφέρον που φέρεται να έδειξε προσωπικά σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων πριν τις ευρωεκλογές αλλά και τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης της προηγούμενης Κυριακής.

Η καταγγελία του επικεφαλής της MRB είναι συγκεκριμένη. Και αναφέρει πως διαθέτει τα επίμαχα sms.