Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη σε 42 σελίδες

Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη σε 42 σελίδες

Ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου συμπληρώνεται, με το κυβερνητικό επιτελείο να σημειώνει πως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πράξη όσα δεν είχαν προχωρήσει στην χώρα επί δεκαετίες. 

Αναλυτικότερα, κάνοντας απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης, το κυβερνητικό επιτελείο συνέταξε ένα κείμενο 42 σελίδων στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά και ανά υπουργείο το έργο που παρήχθη το τελευταίο 12μηνο.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι από πέρυσι η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε ριζικά, τόσο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως «η λειτουργία των θεσμών αποκαταστάθηκε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος επέστρεψε και η οικονομία ξαναμπήκε σε δυναμική τροχιά».

Παράλληλα, σημειώνεται πως η χώρα μας έγινε παγκόσμια υπόδειγμα και παράδειγμα, αυτή τη φορά προς μίμηση, για τον υπόλοιπο κόσμο. Ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια διεθνώς.

Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Το κράτος ψηφιοποιήθηκε και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να στηθούν σε ουρές. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους και ο κόσμος της εργασίας μπήκε στο προσκήνιο.

Αναλυτικά, ο απολογισμός ανά υπουργείο του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης ΝΔ:

Η ομιλία Μητσοτάκη μετά την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019: