Ο Αλ. Τσίπρας υιοθέτησε τον Π. Πολάκη και ο Ν. Παππάς τον Μ. Πετσίτη

Ο Αλ. Τσίπρας υιοθέτησε τον Π. Πολάκη και ο Ν. Παππάς τον Μ. Πετσίτη

Του Τάσου Ευαγγελίου

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που υιοθέτησε πλήρως τον Παύλο Πολάκη και το ήθος που αυτός επέδειξε με τις αήθεις επιθέσεις του, ο Νίκος Παππάς βάζει στο κάδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μανώλη Πετσίτη καταρρίπτοντας το αφήγημα του «εθελοντή» παιδικού φίλου που «κουβαλούσε τη βαλίτσα». «Θα μπορούσε να έχει υπουργική θέση» είπε προσθέτοντας ότι ο Πετσίτης «θα μπορούσε να βρίσκεται δίπλα μου ή σε κάποιο υπουργείο» επιβεβαιώνοντας τη στενή σχέση που υπήρχε.

Ουσιαστικά ο Ν. Παππάς έρχεται να αναδείξει το ρόλο του στενού του συνεργάτη αφού δίπλα στον ίδιο ή σε κάποιο άλλο υπουργείο δεν μπορεί να τοποθετηθεί πρόσωπο που δεν χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του κάθε στελέχους.

Με τη δήλωσή του αυτή αντί να κλείσει το θέμα Πετσίτη, το ανοίγει περαιτέρω. Το γεγονός πως αναφέρει ότι απομακρύνθηκε δεν αλλάζει τα δεδομένα. Πολύ δε περισσότερο όταν η δήλωση αυτή δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τη στιγμή κατά την οποία υπάρχουν στοιχεία που εμφανίζουν τον στενό του συνεργάτη να επισκέπτεται ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου την εταιρεία ΔΕΠΑ.

Το θέμα που ανακύπτει από τις δηλώσεις αυτές είναι ότι διαψεύδεται και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και τα στελέχη και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι κατ'' επανάληψη έχουν δηλώσει ότι απλά είχαν δει κάποια στιγμή τον Μ. Πετσίτη ή δεν τον ήξεραν καν.

Ο Νίκος Παππάς έβαλε στον στενό πυρήνα του Αλ. Τσίπρα τον στενό του συνεργάτη. Έδειξε με αυτή τη δήλωση ότι ήταν εκεί, είτε στην Κουμουνδούρου, είτε ακόμη περισσότερο στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκτός και αν όλοι οι εθελοντές που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε μια υπουργική θέση.

Το ζήτημα είναι αν η αναφορά αυτή του Ν. Παππά αποτελεί μήνυμα. Και προς ποιόν. Διότι ο υπουργός του Αλέξη Τσίπρα έρχεται να πιστοποιήσει την ενεργό παρουσία του Μ. Πετσίτη την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες περί δυσφορίας για το πρόσωπό του, μετά και τις καταγγελίες του Β. Μαρινάκη για παρέμβαση που δέχθηκε προκειμένου να δανειοδοτήσει τον Χρ. Καλογρίτσα. Καταγγελίες που παρεμπιπτόντως δεν διαψεύστηκαν.

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου και πρώην διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα υιοθέτησε τον Μ. Πετσίτη. Όπως ακριβώς έπραξε ο Αλ. Τσίπρας με τον Π. Πολάκη αναγκάζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Στον ίδιο δρόμο κινήθηκε ο Ν. Παππάς. Ανέδειξε τον ρόλο του Πετσίτη δίπλα του. Πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση αλλά και μετά. Το να του ξέφυγε δύσκολο. Δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια γλωσσικά ολισθήματα…

*Σκίτσο: Χρήστος Ζωίδης