Νίκος Κοτζιάς: «Ο Καμμένος τα ήξερε όλα για το Σκοπιανό»

Νίκος Κοτζιάς: «Ο Καμμένος τα ήξερε όλα για το Σκοπιανό»

Το επιχείρημα του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου ότι αιφνιδιάστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών διαψεύδει σε συνέντευξή που παραχώρησε στη Realnews ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. «Είχε συμφωνήσει εξαρχής να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό µε στόχο να κλείσει το θέμα», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Συγκεκριμένα απαντώντας στην ερώτηση αν ισχύει η αναφορά του κ. Καμμένου πως είχε δεσμευτεί να υπογραφεί η συμφωνία για το ονοματολογικό πριν από τις εκλογές ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «τα ήξερε όλα». «Είχε ψηφίσει τις προγραμματικές της κυβέρνησης Τσίπρα, που ήδη τον Ιανουάριο του 2015 έθεταν ως στόχο την υλοποίηση μιας πολιτικής σύνθετης ονομασίας», επισήμανε και υπενθύμισε ότι «το ίδιο είχε κάνει και ως υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή»

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά ο κ. Καμμμένος «είχε συμφωνήσει εξαρχής να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει το θέμα». «Γνώρισε, δε, ότι αυτή η συμφωνία είχε χρονοδιαγράμματα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το ακανθώδες ζήτημα του Μακεδονικού-Σκοπιανού ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «το να προωθείς λύσεις σε προβλήματα δεν είναι ευχάριστο σε όλους. Κάποιοι είναι πιστοί της ακινησίας. Άλλοι ζουν από τα προβλήματα και όχι από τις λύσεις».

Ερωτηθείς σχετικά και για τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για το διαγωνισμό με τις βίζες, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ήταν ο ίδιος που ανακάλυψε «δεκάδες σκάνδαλα και για βίζες» και πως αυτός ήταν που έστειλε όλες τις υποθέσεις στα δικαστήρια και υπάρχουν σήμερα σημαντικές αποφάσεις τους, ακόμα και φυλάκιση (πρώην πια) υπαλλήλων του υπουργείου. «Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και θα αποδειχθούν πανηγυρικά ως ψεύδη στα δικαστήρια», υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στα δικαστήρια.