ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατ. ευρώ στο Documento

ΝΔ: Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατ. ευρώ στο Documento

«Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατ. ευρώ στο Documento», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις Καλογρίτσα, «συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του "μαγαζιού", κ. Καλογρίτσα», συνεχίζει η ΝΔ, «ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης».

Η Πειραιώς επισημαίνει πως «για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης;».

Με τις νέες αποκαλύψεις «οι Έλληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και καταλήγει: «Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».