ΝΔ: Παραδικαστικό κύκλωμα στο Μαξίμου, κυβερνά ο Πολάκης

ΝΔ: Παραδικαστικό κύκλωμα στο Μαξίμου, κυβερνά ο Πολάκης

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου συγκεκριμένα, εξαπολύει η ΝΔ κάνοντας πλέον λόγο ανοιχτά για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος που δεν μπορεί να ελέγξει την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και για το λόγο αυτό επιτρέπει τις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη, τον οποίο μάλιστα καλύπτει και μέσω δηλώσεων όπως αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η ΝΔ σηκώνει τους τόνους μετά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να αποφύγει να τοποθετηθεί τόσο για την υπόθεση του Ν. Μανιαδάκη όσο και για την επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη Δικαιοσύνη για να λάβει με τη σειρά του μια σκληρή απάντηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Απάντηση στην οποία γίνεται λόγος για θεσμική εκτροπή προκαλώντας όπως είναι φυσικό έντονες αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα ως προς τον τρόπο που η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία, αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία της.

Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Καλογήρου, και η εμφανής στήριξη στον Π. Πολάκη μέσα από την κυβέρνηση οδήγησε την Ν.Δ. στην έκδοση μιας σκληρής ανακοίνωσης στην οποία γίνεται σαφής αναφορά σε «παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου».

Μάλιστα καλεί τον Πρωθυπουργό να λάβει θέσει σχετικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Π. Πολάκη κατά δικαστικών λειτουργών και να σταματήσει, όπως αναφέρουν πηγές της Πειραιώς, να κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις του Μαξίμου που εμμέσως στηρίζουν τον αναπληρωτή υπουργό.

Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι στηρίζει το Δόγμα Πολάκη το οποίο πάντως συνοψίζεται στις πιέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς (όπως αυτές στην πρόσφατη ανάρτησή του) και στο «κλείσιμο στη φυλακή κάποιων πολιτικών για να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει ότι θέμα θεσμικής εκτροπής από δικαστικούς και εισαγγελείς τίθεται πρώτη φορά ευθέως σημειώνοντας:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει σήμερα δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.

Καθώς αυτό δεν έχει προηγούμενο στην Μεταπολίτευση, έχει κάτι να πει ο κ. Τσίπρας ή έχει αναθέσει την διακυβέρνηση στον Παύλο Πολάκη;».