ΝΔ: Οι απόψεις του Σερζ Λατούς εκθέτουν τον Α. Τσίπρα

ΝΔ: Οι απόψεις του Σερζ Λατούς εκθέτουν τον Α. Τσίπρα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Συνέχεια στην κόντρα με το Μέγαρο Μαξίμου δίνει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την προτροπή του πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβάσει το βιβλίο του Σερζ Λατούς περί«ολιγαρκούς αφθονίας». 

Η Μαρία Σπυράκη, λοιπόν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έδειξε απόσπασμα συνέντευξης του Γάλλου φιλοσόφου που είχε παραχωρήσει το 2011 στο Κρήτη TV. Μεταξύ άλλων, ο κ. Λατούς τασσόταν κατά του ευρώ, προέτρεπε την Ελλάδα να βγει εκτός του ενιαίου νομισματικού συστήματος, ενώ επιχειρηματολογούσε υπέρ της αυτονομίας της Κρήτης.

Η κυρία Σπυράκη μάλιστα διάβασε απόσπασμα από το επίμαχο βιβλίο του κ. Λατούς στο οποίο τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. «Ο μόνος δρόμος για μία χώρα είναι η αυτόνομη νομισματική πολιτική. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να ξαναγυρίσει στη δραχμή», γράφει ο κ. Λατούς.

«Ο κ. Τσίπρας αφού απέτυχε να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη ανακάλυψε την ολιγαρκή αφθονία. Οι πολλοί Έλληνες θα ζουν στην μιζέρια και οι λίγοι στις ανέσεις. Θέλουμε μια Ελλάδα με πολίτες που αρκούνται στα λίγα, η μία Ελλάδα που θα παράγει για να έχουν εισόδημα όλοι;», αναρωτήθηκε η κυρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, έθεσε θέμα πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού στα μακεδονικά προϊόντα και προχώρησε μάλιστα σε συγκεκριμένη καταγγελία.

«Η επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια θα περιλαμβάνει και επιχειρηματίες. Τα κρασιά όμως της Μακεδονίας αντιμετωπίζουν ήδη πρακτικές αθέμιτες ανταγωνισμού όπως φάνηκε και σε πρόσφατη εμπορική έκθεση οίνου. Οι ελληνικές επιχειρήσεις καταβάλλουν ήδη το κόστος αυτής της συμφωνίας. Υπάρχει ήδη απόρριψη από την Κίνα ελληνικής εταιρείας για χρήση του όρου “Μακεδονικός” με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της γειτονικής ώρας. Το αίτημα έχει ημερομηνία την 23/2/2019», τόνισε η κυρία Σπυράκη.

«Οι ''Ελληνες θα αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες. Οι μέρες αυτές της κυβέρνησης βρίσκονται στο τέλος της», ήταν η απάντηση της κυρίας Σπυράκη σε ερώτηση για το ποιο είναι το όριο που θέτει η ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ ζήτησε και την άμεση σύγκληση της αρμόδιας διακομματικής επιτροπής.

Με αφορμή μάλιστα το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Βήμα», σύμφωνα με το οποίο ο Μανώλης Πετσίτης εμφανιζόταν ως απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου η κυρία Σπυράκη επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μετά από αυτό το δημοσίευμα είναι πολλαπλώς έκθετη.

«Περιμένουμε από την δικαιοσύνη να ολοκληρώσει την έρευνα για το θέμα», ήταν η χαρακτηριστική φράση της κυρίας Σπυράκη.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης (αποσπάσματα 00:29 και 1:00)