ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο Κ. Φρουζής

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εξεταστεί ο Κ. Φρουζής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

O ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν τόλμησε να καλέσει τον κ. Φρουζή και «σήμερα μετά από τρίτη συνεδρίαση δεν μπορούμε να τον εξετάσουμε λόγω της αντιδεοντολογικής και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του», σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης για την αναβολή της συνεδρίασης της Προανακριτική, μετά την άρνηση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι δεν θέλουν να εξεταστεί ο κ. Φρουζής», συμπλήρωσε ξεκαθαρίζοντας ότι η Επιτροπή πρέπει να έχει νόμιμη σύνθεση.

«Νόμιμη σύνθεση με δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί με απόφαση που είναι ισχυρή δεν μπορεί να υπάρξει», είπε ο κ. Πλεύρης, ενώ απαντώντας στο αίτημα εξαίρεσης του ιδίου που κατέθεσε ο συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλο, Δ. Τσοβόλας διευκρίνισε ότι αν αποφασιστεί η εξαίρεσή του θα πειθαρχήσει.

«Εάν κρίνει η επιτροπή ότι υπάρχει λόγος εξαίρεσής μου θα πειθαρχήσω απόλυτα και δεν θα λειτουργήσω με αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά να μένω σώνει και καλά μέσα ενώ έχω εξαιρεθεί. Αυτό θα το κρίνει η επιτροπή και όχι μεμονωμένα άτομα», είπε.