«Δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας»

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας»

Απάντηση στους «όψιμους υπερασπιστές του περιβάλλοντος», όπως χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δίνει η ΝΔ τονίζοντας πως «δεν δεχόμαστε μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας από εκείνους που επέτρεψαν η Κέρκυρα να είναι γεμάτη σκουπίδια, το Μάτι μέσα στα αποκαΐδια και ο Αργοσαρωνικός γεμάτος πετρέλαιο».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν υπερψήφισαν τη διαδικαστική πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς όσον αφορά τη συζήτηση για το ζήτημα των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, η Πειραιώς τονίζει ότι κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος στα περιβαλΛοντικά ζητήματα από το κόμμα της ΝΔ.

Η ΝΔ αναφέρει πως «η Ευρωομάδα στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες να διεξαχθεί «η σημερινή συζήτηση με ψήφισμα μόνο για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο».

«Η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών», συνεχίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, «ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ψήφισαν να διεξαχθεί η συζήτηση χωρίς ψήφισμα μόνο για τον Αμαζόνιο, δεδομένου ότι οι πυρκαγιές κατέστρεψαν δάση τόσο στην Ινδονησία όσο και στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι και η βιώσιμη διαχείριση των δασών, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά». 

Η ΝΔ αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί την ευαισθησία του στα διαδικαστικά και όχι στην ουσία, τονίζοντας οπαράλληλα πως «τα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών κατέταξαν το ΕΛΚ πρώτη Ευρωπαϊκή δύναμη (πρώτη και τη Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα) και τη GUE (που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ) τελευταία».

«Από πότε το πρώτο κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου υποχρεούται να συντάσσεται με την άποψη του τελευταίου σε ένα διαδικαστικό ζήτημα;» διερωτάται η Νέα Δημοκρατία.

Και καταλήγει: «Συστήνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού ξανά μελετήσει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών να πορευτεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών στον Αμαζόνιο, στη συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τις προτάσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».