Ν. Ταχιάος: Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής

Ν. Ταχιάος: Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της Κυριακής δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταχιάος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, χρησιμοποιώντας τη ρήση του Απόστολου Παύλου «Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, την πίστιν τετήρηκα. Τον δρόμον τετέλεκα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «αυτό το οποίο θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τα πρόσωπα των υποψηφίων».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχτηκε ότι δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του, και τόνισε χαριτολογώντας πως ούτε στήνεται όλη μέρα μπροστά στον καθρέφτη για να δει αν είναι όμορφος και αν χαμογελάει καλά, ούτε φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τον ναρκισσισμό του, τονίζοντας ότι «συνήθως βλέπω στον καθρέφτη τις ρυτίδες που έχουν χαράξει στο πρόσωπό μου και οι οποίες εκφράζουν μια ωριμότητα στην πολιτική μου παρουσία και στην προσωπική μου ζωή, όλα αυτά τα χρόνια. Καταθέτω ως πρόσωπο την εμπειρία και την ωριμότητά μου καθώς και ένα ειδικό βάρος το οποίο μπορεί να «καθίσει» πολύ εύκολα στην καρέκλα του δημάρχου και να την «γεμίσει» και όχι να «γεμίσει» αυτή εμένα».

Σε ερώτηση για την στήριξη που έχει η υποψηφιότητά του, από τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι «ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχοντας το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, έπρεπε να περιχαρακώσω την υποψηφιότητά μου περισσότερο από ότι θα ήθελα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» θεωρεί ότι ως πρόσωπο έχει υπερβεί το χώρο της Ν.Δ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχω ένα παρελθόν, δεν είμαι καινούργιος στην πόλη. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είμαι ένα κομματόσκυλο το οποίο έβλεπε ποιος είναι ο συνομιλητής του, τι πιστεύει και ανάλογα δρούσε. Έχω αποδείξει ότι είμαι πάρα πολύ ανοιχτός. Πέρασα από τις αντιδημαρχίες πολιτισμού και αρχιτεκτονικού όπου συνεργάστηκα εξαιρετικά με ανθρώπους από πολύ διαφορετικές παρατάξεις, χωρίς ποτέ αυτό να κωλύει τη συνεργασία μαζί τους και νομίζω ότι αυτό αποτελεί ένα ατού σε ότι αφορά στην κρίση των πολιτών για το πρόσωπό μου».