Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, 19:23

-A +A

Ν. Ταχιάος: Αστείο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέες επενδύσεις

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, 19:23
Ν. Ταχιάος: Αστείο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέες επενδύσεις
-A +A

Φιέστα χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες στα Σκόπια ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι είναι αστείο ότι η Συμφωνία δημιουργεί νέες επενδύσεις.

«Δεν είμαι από αυτούς που θα χωρίσουν τους Έλληνες σε προδότες και υπερπατριώτες. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεννοηθούμε», τόνισε ο κ. Ταχιάος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Μακεδονική ταυτότητα στη Βόρεια Ελλάδα και θέλω να συμβάλω στην αποκατάσταση αυτού του ψυχικού ελλείμματος που έχει δημιουργηθεί στους Μακεδόνες».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τόνισε πως «η επίσκεψη Τσίπρα, μαζί με επιχειρηματίες, στα Σκόπια ήταν μια φιέστα και μόνο. Όλο αυτό ήταν μια αστειότητα».

Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε ότι πάντα υπήρχαν άριστες οικονομικές σχέσεις με τα Σκόπια και συμπλήρωσε ότι «οι επιχειρηματίες που πήγαν μαζί με τον πρωθυπουργό ήδη δραστηριοποιούνται στα Σκόπια. Όταν έχεις μια επένδυση στη γειτονική χώρα, είναι προφανές ότι θα ακολουθήσεις μια επιχειρηματική αποστολή γιατί δεν μπορείς να σνομπάρεις κάτι το οποίο αποτελεί πραγματικότητα».

Χαρακτήρισε αστείο ότι η Συμφωνία δημιουργεί νέες επενδύσεις, τονίζοντας ότι «Από πολύ νωρίς ο κ. Τσίπρας αποτέλεσε πολύ καλό επενδυτή των Σκοπίων από την στιγμή που η φορολογία στη γειτονική χώρα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι 3% ενώ στην Ελλάδα 29%. Το πραγματικό ζήτημα είναι οικονομικό και όχι πολιτικό».

Ο Νίκος Ταχιάος τάχθηκε υπέρ της ανάμειξης ιδιωτών στο δήμο Θεσσαλονίκης ενώ για το θέμα των 192 συμβασιούχων ήταν ξεκάθαρος. «Αν έρθει αύριο το ελεγκτικό συνέδριο ή οι υπηρεσίες του δήμου και πουν ότι δεν μπορούν να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι, ως δήμαρχος, θα καταλογίσω τα οφειλόμενα στους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε απόφαση μονιμοποίησής τους», είπε.

Όσον αφορά στο θέμα της καθαριότητας ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» επεσήμανε ότι «η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αποδεικνύεται ότι ο μηχανισμός που λειτουργεί αυτήν την στιγμή στο δήμο δεν μπορεί να καθαρίσει τη Θεσσαλονίκη η οποία βρωμάει. Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου και κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα