Ν. Παππάς σε Στ. Κριμιζή: Τα περί διαχείρισης χρημάτων είναι αβάσιμα, ειπώθηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Ν. Παππάς σε Στ. Κριμιζή: Τα περί διαχείρισης χρημάτων είναι αβάσιμα, ειπώθηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Νέες αιχμές προς τον διακεκριμένο επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή άφησε ο Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι οι καταγγελίες περί follow the money είναι παντελώς αβάσιμες και ειπώθηκαν απλώς για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Μιλώντας στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο κ. Παππάς είπε ο διαστημικός οργανισμός δεν έχει ακόμη ΑΦΜ, επομένως ούτε έχει εισπράξει ούτε έχει διαχειριστεί ούτε 1 ευρώ.

Παράλληλα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υπερασπίστηκε το πρόγραμμα μικροδορυφόρων που προχωρά με την ενεργή εμπλοκή και σχεδιασμό από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια απορρίπτοντας οιαδήποτε μομφή για το επιστημονικό έργο τους και για την αξιοσύνη του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού τους.

«Η μομφή περί αξιοκρατίας απευθύνεται στους ανθρώπους που θα υπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα; Στους καθηγητές και ερευνητές των ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι ανέπτυσσαν πρόγραμμα μικροδορυφόρων, αλλά για τις ανάγκες άλλων χωρών; Και έρχεστε τώρα να μας πείτε ότι και κάνουμε κομματική πολιτική και να μας κάνετε και κριτική διότι είναι θρήσκος ο νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ;» είπε ο κ. Παππάς.

Από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είπε ότι η επιστολή παραίτησης του κ. Κριμιζή έχει χαρακτηριστεί από τη ΝΔ κόλαφος και ζήτησε απαντήσεις για όσα στην επιστολή αναφέρονται σημειώνοντας ότι στο στόχαστρο βρίσκεται ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και ο κ. Μαγκλάρας.

«Δεν θα διαπληκτιστούμε για τα προσόντα του κ. Κριμιζή. Είναι διακεκριμένος εκπαιδευτικός, με λαμπρή πορεία στις ΗΠΑ, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με πορεία σε θέματα διαστήματος και στη NASA και διεθνώς. Πρωτοπόρος ερευνητής. Και εσείς επιλέξατε να τον απαξιώσετε και να τον λοιδορήσετε δημόσια για την παραίτησή του», τόνισε η κα Ασημακοπούλου.