Ν. Κοτζιάς για αυτόνομη κάθοδο του ΠΡΑΤΤΩ στις εκλογές: Ρωτήστε με αύριο...

Ν. Κοτζιάς για αυτόνομη κάθοδο του ΠΡΑΤΤΩ στις εκλογές: Ρωτήστε με αύριο...

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτησή του ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του ΠΡΑΤΤΩ στις εθνικές εκλογές («σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο») ενώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τονίζει πως ήδη κινείται για την επιλογή υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση CRETA και στον Μάριο Διονέλλη για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης λέει πως εκείνος απλά ετοίμασε τα Προεδρικά Διατάγματα και δεν υλοποίησε την επέκταση. Για το «βιαστικό» της ανακοίνωσης απαντά πως δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή και πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν όταν έρθει η ώρα…

Επαναλαμβάνει πως η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χωράει τους ΑΝΕΛ, (ακόμα και αυτή θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυτούς) ενώ για τους εκβιασμούς του Πάνου Καμμένου λέει πως για να εκβιάζει κάποιος πρέπει και αυτός που υφίσταται τον εκβιασμό να τον δέχεται.

Συνολικά από την (αρχηγική) παρουσία του στην Κρήτη επιβεβαιώνεται η θέλησή του να παίξει ηγετικό ρόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το μέλλον θα δείξει αν επιβεβαιωθεί ο στόχος του.