Ν. Κοτζιάς: Ευθύνη της κυβέρνησης η ανοχή στον «εθνικό συκοφάντη»

Ν. Κοτζιάς: Ευθύνη της κυβέρνησης η ανοχή στον «εθνικό συκοφάντη»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ανοχή που υπέδειξε στον - όπως αποκάλεσε - «εθνικό συκοφάντη» ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κινήματος, υποστηρίζοντας ότι δεν ήθελε «να ενοχλήσει τον ακροδεξιό της εταίρο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι «η ανοχή στον "εθνικό συκοφάντη"» ήταν ένα κομβικό σημείο. «O εθνικός συκοφάντης αφέθηκε επί μήνες να κάνει καμπάνια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με ορολογία αντίστοιχη εκείνης της Χρυσής Αυγής...» είπε, μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι «αυτή η στάση μπορεί να δημιουργήσει μακρόχρονα και ιστορικά μεγάλα προβλήματα στην Αριστερά, όπως ακριβώς το/89 στο οποίο πάλι εμείς ήμασταν στην αριστερά που το αντιπαλέψαμε...»

Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση διότι, ενώ είχε κάνει προγραμματισμό για μια καμπάνια στη Βόρεια Ελλάδα, αρνήθηκε να την υλοποιήσει. «Δεν ήθελε να θίξει τον τελειωμένο πια σύμμαχό της. Μόνοι μας παλεύαμε επί μήνες τη συμφωνία. Δεν είχε αντίρρηση να τρώμε εμείς την εσωτερική ύβρη και εκείνη τη διεθνή αναγνώριση για τη συμφωνία» είπε και πρόσθεσε: «δυστυχώς η ανεκτικότητα στον ακροδεξιό λόγο, συμπεριφορά και δράση της ηγεσίας των ΑΝΕΛ, και η άρνηση ουσιαστικά της κυβέρνησης να εκλαϊκεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να μην ενοχλήσει τον ακροδεξιό της εταίρο έφερε μικρότερα ποσοστά αποδοχής της Συμφωνίας».

Επίσης, χαρακτήρισε καλή συμφωνία τη συμφωνία των Πρεσπών αναλύοντας διεξοδικά τους λόγους, στους οποίους βασίζεται η πεποίθησή του και επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι «η εξωτερική πολιτική και οι επιτυχίες της κινδύνευσαν και κινδυνεύουν από την επιπολαιότητα και τη στενή οπτική των ολιγαρχών της χώρας και των ΜΜΕ που διαθέτουν». «Κινδύνευσαν και από ορισμένες επιλογές εκείνου του τμήματος της κυβέρνησης που ήταν υπό την ηγεσία των ΑΝΕΛ», υποστήριξε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων εξέφρασε τις ενστάσεις του, λέγοντας ότι όταν γινόταν διαβουλεύσεις για το καινούργιο νόμο δεν υπήρχε παρουσία των εκπροσώπων των καταναλωτών και των δανειοληπτών, υπήρχε μόνο παρουσία των τραπεζιτών και ταυτόχρονα επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια στα οποία δεν έχει υπάρξει λύση.

Διαβάστε ακόμη: Ν. Κοτζιάς: Δεν δίνουμε «λευκή επιταγή» στον ΣΥΡΙΖΑ