Ν.Κοτζιάς: Εκβιαστές και «μπιστόλια του συστήματος» υπονομεύουν την υπόληψή μου

Ν.Κοτζιάς: Εκβιαστές και «μπιστόλια του συστήματος» υπονομεύουν την υπόληψή μου

Σε καταγγελίες, μέσω twitter, για εκβιαστές και «μπιστόλια του συστήματος» που ρίχνουν λάσπη και συκοφαντούν απαντάει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα όσα λέγοντα για την παραίτησή του λέγοντας ότι οι λόγοι ήταν πολιτικοί και όχι προσωπικοί.

Η παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά έρχεται μια μόλις ημέρα μετά το τετ α τετ που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα μετά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν εκατέρωθεν εγκωμιαστικές αναφορές αλλά και προαναγγελίες για εξελίξεις σε μείζονος σημασίας εθνικά θέματα που αποδόθηκαν ως στρατηγική στο ίδιο.

Στο πλαίσιο αυτό προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να προχωρήσει στη σχετική ανάρτηση και κυρίως η αναφορά του σε "μπιστόλια του συστήματος" που υπονομεύουν την τιμή του. 

Με την ανάρτησή του στο twitter πάντως ο κ.  Κοτζιάς επιδιώκει εκ νέου να πείσει πως η παραίτησή του ήταν πολιτικής και όχι προσωπική, όπως σύμφωνα με προηγούμενη δήλωσή του επιβεβαιώνεται από την επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.

Επιστολή που ο ίδιος έδωσε την άδεια στον Αλέξη Τσίπρα την "άδεια" να τη δημοσιοποιήσει αλλά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε και ως εκ τούτου ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα στο twitter ο κ. Κοτζιάς αναφέρει τα εξής: «Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστολια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρεπεια και την τιμη οποιου τους αντιστεκεται. Έτσι κτυπανε και τη λειτουργια της δημοκρατίας. Η παραιτηση ειναι πράξη ευθύνης».