Ν. Φίλης: Κρίμα για τον Νίκο Παππά...

Ν. Φίλης: Κρίμα για τον Νίκο Παππά...

«Ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος» χαρακτηρίζει ο Νίκος Φίλης την απάντηση του Νίκου Παππά στα επικριτικά σχόλια του πρώην υπουργού σχετικά με το καθεστώς που επικρατεί στην ΕΡΤ, δίνοντας έτσι συνέχεια στον ενδοκυβερνητικό «εμφύλιο» για το δημόσιο κανάλι.

Ο Ν. Φίλης σημείωσε πως θεωρούσε πως η «σύγχρονη Αριστερά», «δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου», αναφερόμενος στην χτεσινή δήλωση του Νίκου Παππά, στην οποία επιτέθηκε στον πρώην υπουργό λέγοντας πως «Δεν θέλω να πω τίποτα για τις δηλώσεις Φίλη, απάντησα στον κ. Μητσοτάκη. Είναι ταυτόσημη η κριτική».

Σε σημερινή δήλωσή του ο Νίκος Φίλης τονίζει πως «Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα».

Και συνεχίζει «Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα, ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει 'μαύρο'. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει πως στην ΕΡΤ λειτουργεί μια «παραδιοίκηση» , επισημαίνοντας τότε πως  «δεν κάνω εγώ τις βαριές καταγγελίες. Τα έχουν δημοσιοποιήσει εργαζόμενοι της ΕΡΤ και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος».

Και πρόσθεσε: «Να μην κάνουν τους κουφούς. Πρέπει να συζητηθούν αυτά τα θέματα, είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα και διακινδυνεύουν την πορεία της ΕΡΤ. Η ΝΔ καιροφυλακτεί για να ρίξει πάλι μαύρο».