Ν. Φίλης: Δεν μπορούμε να μην συζητάμε το θέμα Καμμένου

Ν. Φίλης: Δεν μπορούμε να μην συζητάμε το θέμα Καμμένου

Μπαράζ επιθέσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα» και να κατευθύνει τις αντιδράσεις σε άλλες περιοχές της πολιτικής.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμένος είναι θέμα. «Είναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μη συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασία για συγκυριακούς λόγους βεβαίως».

«Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Επίσης ο κ. Φίλης άφησε αιχμές για το θέμα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι«τέσσερις φορές σε 1,5 χρόνο έβαλα το θέμα της ΕΡΤ. Αναβλήθηκε η συζήτηση. Έμαθα από εφημερίδες ότι διορίστηκε διοίκηση που αγνοούσε το κόμμα. Ειπώθηκε και από τον Δραγασάκη, δεν ξέραμε τίποτα».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φίλης προειδοποίησε: «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Σας θυμίζω ότι ο Σαμαράς έπεσε και από την ΕΡΤ, που έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα. Δεν είναι του Μητσοτάκη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Είναι λανθασμένη η πολιτική, αυτό είναι το πρόβλημα».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι «οι παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος έχουν σχεδόν ενσκήψει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίπαλός μας είναι το ύφος και το ήθος της αριστερής διακυβέρνησης. Ολοένα και περισσότερο μοιάζουμε με τους προηγούμενους...».

Στο θέμα του Π. Καμμένου αναφέρθηκε ο Σάκης Παπαδόπουλος λέγοντας πως δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο μαζί του. Ο βουλευτής από το βήμα του οργάνου είπε «τι κόμμα θέλουμε να συνεχίζουμε να έχουμε;», τονίζοντας πως δεν γίνεται και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης πως όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Προτείνω η ΚΕ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις».

Από την πλευρά της η Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ… τραυματική εμπειρία και προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, ενώ είπε επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί.