Ν. Δένδιας: Αυτοκριτική και διεύρυνση του κόμματος

Ν. Δένδιας: Αυτοκριτική και διεύρυνση του κόμματος

Στόχο την διεύρυνση και την επέκταση της απήχησης της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Δένδιας μιλώντας στο πλαίσιο του «γαλάζιου» συνεδρίου.

«Στόχος της ΝΔ δεν μπορούν να είναι ποσοστά του 30%. Πρέπει να διευρύνουμε την απήχησή μας, να επεκταθούμε. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να εξηγήσουμε το πρόγραμμά μας με έναν τρόπο σαφή», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τον τρόπο που θα γίνει αυτό. Σύμφωνα με τον Ν. Δένδια η ΝΔ οφείλει να εξηγήσει στον «στον πολίτη ότι η φιλελεύθερη προσέγγιση στην οικονομία είναι αυτή που θα του προσφέρει θέσεις εργασίας, που θα του επιτρέψει να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν μας φτάνουν οι λίγοι, «αλλά χρειαζόμαστε τους πολλούς».

Την ίδια ώρα, ο κ. Δένδιας αφού επισήμανε ότι και η ΝΔ έχει κάνει λάθη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση «Πρέπει να συνεννοηθούμε με την ελληνική κοινωνία. Έχουμε κάνει και λάθη, αλλά είναι πταίσματα μπροστά στα απίθανα που συμβαίνουν από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κράμα οπορτουνιστών που έφυγαν από το ΚΚΕ και λαϊκιστών του παλιού ΠΑΣΟΚ, με εταίρο μια υπερδεξιά που αποσχίστηκε από τη ΝΔ γιατί δεν άντεχε να ακολουθήσει το εκσυγχρονιστικό της βήμα», τόνισε. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ : «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει δήθεν πως μάχεται τη διαπλοκή. Όταν η ΝΔ το 2005 τα έβαζε με τους «νταβατζήδες», ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απέναντι καταψηφίζοντας το νόμο για τον «βασικό μέτοχο». Όταν ο Καραμανλής έβαλε το «βέτο» στο Βουκουρέστι, ο ΣΥΡΙΖΑ δε βγήκε να κάνει μια δήλωση για να στηρίξει την εθνική στάση».