Ν. Βούτσης: «Όχι» σε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Ν. Βούτσης: «Όχι» σε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο και την πρότασή του για δημοψήφισμα σχετικά με το Σκοπιανό έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στο περιθώριο της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών. «Όχι, όχι, όχι», ήταν η απάντηση του σε ερώτηση των δημοσιογράφων ενώ προσέθεσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν στην Ελλάδα αναχώματα ανάλογα με εκείνα που υπάρχουν στη FYROM και δεν θέλουν λύση».

Κατά τον ίδιο «το Μακεδονικό θα έχει επίκεντρο τη Βουλή», καθώς –όπως είπε- «στην Ολομέλεια διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις». Σύμφωνα με τον ίδιο οι εξελίξεις θα έρθουν πιο γρήγορα από τον Ιούνιο, αφού «εργάζονται» όλοι αυτοί που θέλουν αλλά και όσοι δεν  θέλουν λύση». «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια, ωστόσο ο συσχετισμός στη γείτονα έχει αλλάξει προς το καλύτερο», προσέθεσε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους δεν θέλουν μια λύση.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη FYROM για να μην υπάρξει λύση.  Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα», ξεκαθάρισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης