Θ. Σκυλακάκης: Μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες τώρα που βγαίνουμε από την κρίση

Μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες τώρα που βγαίνουμε από την κρίση

Την ύπαρξη ευκαιριών τώρα που η χώρα εξέρχεται της υγειονομικής κρίσης σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου για τον τουρισμό.

«Μπορεί να υπάρχουν και ευκαιρίες μπροστά μας καθώς βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση. Το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα, τους πόρους δεν είναι αυτονόητο.  Μια ιδέα είναι η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού, μια άλλη είναι για παράδειγμα η επικοινωνία για να φέρουμε ξένους τουρίστες στην χώρα μας», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών. 

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που διαθέτει η χώρα δεν είναι απεριόριστα και γι’ αυτό «πρέπει να πάνε εκεί που χρειάζονται περισσότερο».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι είναι άλλος ο πολλαπλασιαστής στην οικονομία αν τα χρήματα έρθουν απ’ έξω σε σύγκριση με αναλογία εσωτερικού τουρισμού, λέγοντας ωστόσο ότι είναι καλή ιδέα η προσπάθεια τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού. Ο κ. Σκυλακάκης υπενθύμισε, σε κάθε περίπτωση, ότι σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα εξειδικεύσουν το σχέδιο της κυβέρνησης για τον Τουρισμό. 

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην ύφεση που αναμένεται, επισημαίνοντας ότι προς στιγμήν υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας αναφορικά με την έκτασή της ενώ τόνισε ότι λόγω της δυναμικής κατάστασης τα χρήματα θα διοχετεύονται όπου θεωρούνται περισσότερο απαραίτητα.