Μπαράζ ερωτήσεων στη Βουλή για την υπόθεση του Μ. Πετσίτη

Μπαράζ ερωτήσεων στη Βουλή για την υπόθεση του Μ. Πετσίτη

Στη Βουλή έφτασαν οι νέες αποκαλύψεις για τις κινήσεις λογαριασμών του Μ. Πετσίτη, τις σχέσεις με Μαξίμου και την μετακίνηση του προϊσταμένου της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα, που τον οδήγησε σε παραίτηση. Με σχετικές ερωτήσεις ο Γιάννης Μανιάτης και ο Χάρης Θεοχάρης ζητούν εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης αντίστοιχα.

Με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης κάνει λόγο για αμείλικτα ερωτήματα «που έχουν εμφανιστεί τους προηγούμενους μήνες για τις σχέσεις Μ. Πετσίτη – ELFE – ΔΕΠΑ», υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έχουν απαντήσει σχεδόν σε καμία κοινοβουλευτική του παρέμβαση. 

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογραμμίζει  τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου, σχετικά με τη ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος, κ. Μ. Πετσίτη αλλά και την αποκάλυψη  ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε αδικαιολόγητα και προκλητικά τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διερευνά σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας.

Καταλήγει, δε, ρωτώντας τον Αλ. Τσίπρα, ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ.

Από τη μεριά του ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, ζητά με την σειρά του απαντήσεις για την ξαφνική μετακίνηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ενώ ο ίδιος είχε αξιολογηθεί στις αρχές του 2019 ως άριστος και χειριζόταν κρίσιμες υποθέσεις.

«Ερωτηματικά επίσης γεννάει το γεγονός πως το υπηρεσιακό πόρισμα για την εταιρία λιπασμάτων ELFE-Λαυρεντιάδη που έχει ήδη παραδοθεί στην επικεφαλής της Αρχής δεν έχει διαβιβαστεί στην Ολομέλεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης για το σύνολο των εμπλεκομένων», σημειώνει χαρακτηριστικά και χαρακτηρίζει τις εν λόγω υπηρεσιακές αλλαγές στην Αρχή «αναιτιολόγητες και ύποπτες»