Μονότονος, κουραστικός, πληκτικός

Μονότονος, κουραστικός, πληκτικός

Κανονικά θα έπρεπε αυτό το άρθρο να είχε μόνο τίτλο και λευκό περιεχόμενο για να ανταποκρίνεται στα όσα λέει το τελευταίο διάστημα ο Α. Τσίπρας. Επαναλαμβάνεται είτε βρίσκεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, είτε στη Θράκη, είτε στη Βουλή, είτε με ζιβάγκο, είτε χωρίς ζιβάγκο.

Δεν γνωρίζει ότι όταν ένας πολιτικός δεν έχει να πει κάτι καινούργιο, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά; Δεν έχει αντιληφθεί ακόμα πως η επανάληψη κουράζει τον πολίτη και φθείρει τον ίδιο;

Προφανώς δεν τα γνωρίζει.

Χθες στη βουλή, στη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για τη «λίστα Πέτσα», και πάλι μίλησε για πολλοστή φορά για αποχώρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία ώστε να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση του τόπου, χωρίς και πάλι να τολμήσει να ζητήσει εκλογές. Πώς θα γίνει αυτό μόνον ο ίδιος το γνωρίζει.

Επανέλαβε για μιαν ακόμα φορά τη χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως: «δεν θέλω να ασχοληθώ με το σύνολο των εταιρειών, με εταιρείες που κάνουν με εντιμότητα και σεβασμό στις επιστημονικές αρχές τη δουλειά τους…». Εντοπίζει δε όλη αυτή τη φασαρία σε μια συγκεκριμένη εταιρεία της οποίας την αξιοπιστία αμφισβητεί.

Αναμφίβολα ο Α. Τσίπρας έχει κάνει ένα θετικό βήμα. Εκεί που μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα αμφισβητούσε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων -θυμούμαστε για τις «δημοσκοπήσεις των βοθροκάναλων της διαπλοκής- χθες έκανε πίσω. Το πρόβλημα για τον Α. Τσίπρα και για το ΣΥΡΙΖΑ είναι πως όλες μα όλες οι σχετικές εταιρείες καταλήγουν στην ίδια διαπίστωση.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 28 μήνες διακυβέρνησης του τόπου, από 11 ως 14 μονάδες, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2019 η διαφορά ήταν στις 8,5 μονάδες. Καμιά λίστα Πέτσα δεν έχει διαμορφώσει αυτό το συσχετισμό δυνάμεων, που αποτυπώνεται και σε δημοσκοπήσεις που χρηματοδότησαν φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ έντυπα.

Συνεπώς άδικα κουράζεται ο Α. Τσίπρας επαναλαμβανόμενος και άδικα κουράζει και εμάς που ακούμε τι λέει, μήπως και πει κάτι καινούργιο. Χάνουμε τον καιρό μας.

Και βέβαια μπροστά στην αδυναμία του να καταθέσει κάποια νέα τεκμηριωμένα στοιχεία για τη σχέση κυβέρνησης-ΜΜΕ καταφεύγει στην παραπληροφόρηση. Είπε στη βουλή: «Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη φαντάζει αρσακειάδα, παραιτήθηκε για ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ εδώ ρέουν τα εκατομμύρια κρατικού χρήματος και δεν τρέχει τίποτα».

Ως γνωστόν ο Κουρτς παραιτήθηκε για παράνομη και εν κρυπτώ χρηματοδότηση, ενώ η χρηματοδότηση των ελληνικών ΜΜΕ έγινε με νομοθετική ρύθμιση, στο φως της ημέρας και με πλήρη διαφάνεια. Αποτέλεσμα αυτής της χρηματοδότησης ήταν πως όλα τα ελληνικά ΜΜΕ διατηρήθηκαν στη ζωή και φυσικά διασώθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια εποχή που ουδείς γνώριζε κάτι συγκεκριμένο για την πανδημία. Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τα ΜΜΕ δεν έχω να πω τίποτα, πέραν των γνωστών. Συνεκτιμήθηκαν και συνδιαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2019.

Σημείωση: την ώρα που ο Α. Τσίπρας επαναλαμβανόταν στη βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στη γαλλική πρωτεύουσα.