Μετωπική Κοντονή-ΣΥΡΙΖΑ: Η κοπτοραπτική δεν κρύβει την αλήθεια δηλώνει ο πρώην υπουργός

Μετωπική Κοντονή-ΣΥΡΙΖΑ: Η κοπτοραπτική δεν κρύβει την αλήθεια δηλώνει ο πρώην υπουργός

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση του Σταύρου Κοντονή με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταγγελίες του πρώτου σχετικά με τον ποινικό κώδικα και τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην άρον άρον ψήφισή του το 2019 λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εμφανίσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ως άνθρωπο που εξυπηρετεί «συμφέροντα» έτυχε σκληρής απάντησης την ώρα που η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη θέτει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προ των ευθυνών του καλώντας τον να «σπάσει» της σιωπή του...

Συγκεκριμένα, με αφορμή την κατάθεσή του στον Εισαγγελέα για τις καταγγελίες του που αφορούν στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από την Κυβένρηση του Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Κοντονής επανήλθε στο θέμα που ο ίδιος έχει ανοίξει από το 2019 χαρακτηρίζοντας ως «στίγμα και όνειδος» τις αλλαγές σειράς διατάξεων που ξεκινούν από το θέμα της δωροδοκίας και φτάνουν στους βιασμούς ακόμη και ανηλίκων αλλά και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής που πρόσφατα εκδικάστηκε με την επιβολή ποινών μικρότερων εξ αιτίας ευνοϊκών ρυθμίσεων που είχαν γίνει για «εγκληματικές οργανώσεις»

Ο Σταύρος Κοντονής προσερχόμενος στον Εισαγγελέα που έβγαλε από το αρχείο την υπόθεση με τις καταγγελίες του εμφανίσθηκε ιδιαίτερα επικριτικός κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση λέγοντας μάλιστα συν τοις άλλοις ότι η στάση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε «πολιτικό ολίσθημα».

Αντί απάντησης ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε διά του γραφείου Τύπου, με τον τότε πρωθυπουργό να μην λαμβάνει θέση, να αποδομήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης ευχόμενο «καλή τύχη στον κ. Κοντονή ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων». Ανακοίνωση σχεδόν παρόμοια με αυτή που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2020 όταν με αφορμή ανάλογες καταγγελίες του πρώην υπουργού η Κουμουνδούρου δήλωνε πως «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Η λογική άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε καταγγελία ή ακόμη και σε θέματα όπως για παράδειγμα η υπόθεση της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά ή αυτή  που αφορά στην σκευωρία για την Novartis  που αφορά στον Δ. Παπαγγελόπουλου, κινείται πάντα γύρω από «συμφέροντα»  που «εχθρεύονται» την αριστερά.

Ο Σταύρος Κοντονής πάντως επανήλθε και με νέα του δήλωση  τονίζει πως «Κατά την προσφιλή του συνήθεια το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη κατάληξη της ομιλίας μου στη Βουλή, την οποία επιβεβαιώνω ως απολύτως ορθή και σήμερα,  αποσιωπώντας έτσι την πρόταση μου να μην ισχύσουν οι ψηφισθέντες κώδικες την 1.7.2019 αλλά τουλάχιστον η έναρξη να μετατεθεί την 1.9.2019 με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους,  «ώστε να γίνουν οι αναγκαίες  διορθώσεις». Αυτήν ακριβώς την ανάγκη των διορθώσεων που καταγράφεται και στο κλείσιμο της ομιλίας  μου, δεν μπορούσαν να απαλείψουν και συνδέεται με την πρότασή μου για μετάθεση του χρόνου ισχύος των κωδίκων». Προσθέτει δε ότι  «η κοπτοραπτική στην οποία επιδίδονται και οι συκοφαντίες που μεταχειρίζονται δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια»

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει και την αντίδραση της Κυβέρνησης η οποία θέτει ερωτήματα προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να σπάσει τη σιωπή του. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος «Οι καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα» και τα ερωτήματα πληθαίνουν δεδομένου ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «η τότε κυβέρνηση μετέφερε τη διενέργεια των εκλογών μία εβδομάδα μετά την αρχική εξαγγελία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο νέος Ποινικός Κώδικας».