Μετάταξη και συνδικαλιστή από τον Χρ. Σπίρτζη

Μετάταξη και συνδικαλιστή από τον Χρ. Σπίρτζη

Τη μετάταξη συνδικαλιστικού στελέχους με μακρά ιστορία στο ΠΑΣΟΚ και φέρεται να πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ο Χρήστος Σπίρτζης, όπως φαίνεται σε σχετικό ΦΕΚ που υπογράφηκε στις 10 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΦΕΚ Γ 1067 / 10-06-2019, που περιέχει τη σχετική απόφαση του Χρήστου Σπίρτζη (σημ: έχει υπογραφεί την ίδια ημέρα που δημοσιεύεται, γεγονός σπάνιο στη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου) μεταφέρεται ο Ανδρέας Στοϊμενίδης του Δημητρίου, υπάλληλος με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, ειδικότητας ΠΕ Μηχανικών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης στη Διεύθυνση Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, Υπηρεσία Συντήρησης Ηλεκτροκίνησης, Τμήμα Θεσσαλονίκης (ΔΙΣΗΣΗΚ/ΥΣΗΚ/ΤΘ) του ΟΣΕ, σε κενή οργανική θέση ειδικότητας ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών του κλάδου Μηχανικών.

Το όνομα του Ανδρέα Στοϊμενίδη είχε ακουστεί το 2018 για τη θέση του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής. Διετέλεσε την περίοδο 1993-97 γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης και στην τελευταία φάση της κυριαρχίας στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ο Στοϊμενίδης ως προεδρικός είχε ισχυρό ρόλο και λόγο εντός της νεολαίας του κόμματος. Από το 1999 προφανώς και για πολιτικούς λόγους αποστασιοποιήθηκε από τα κομματικά πράγματα και ασχολήθηκε μόνο με τα συνδικαλιστικά θέματα.

Είτε ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, είτε ως επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στη κεντρική Μακεδονία είτε ως μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ ως γραμματέας εκπαίδευσης είτε ως μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία (ΕU-OSHA).