Μέρος της δικογραφίας για Novartis έστειλε η Τουλουπάκη στη Βουλή
Προανακριτική Επιτροπή

Μέρος της δικογραφίας για Novartis έστειλε η Τουλουπάκη στη Βουλή

Μέρος της δικογραφίας, αλλά όχι τα «καυτά στοιχεία» έστειλε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, χθες στην προανακριτική Επιτροπή. Πρόκειται για ένα CD, που παρεδόθη στον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, μετά το αίτημα που έχει κατατεθεί προς την κυρία Τουλουπάκη.

Και μολονότι προχθές αντιπροσωπεία της Προανακριτικής μετέβη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διαμαρτυρόμενη, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι κρατά τη δικογραφία στο συρτάρι, εκείνη επέλεξε -σύμφωνα με πηγές- να αγνοήσει εκ νέου το αίτημα.

Υπενθυμίζεται, μάλιστα, ότι πριν από λίγες μέρες ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λ. Ζαχαρής είχε τονίσει προς την κυρία Τουλουπάκη ότι οφείλει να διαβιβάσει τον πλήρη φάκελο της δικογραφίας.

«Με το ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε ότι από την ελληνική έννομη τάξη ουδεμία απαγόρευση τίθεται στην αναζήτηση κρίσιμων εγγράφων κατά την ποινική προδικασία και ουδεμία υπηρεσία εντός ή εκτός της επικράτειάς μας δικαιούται να θέτει περιορισμούς ή απαγορεύσεις στην ποινική διαχείριση και εκτίμηση κρίσιμων εγγράφων, με μόνη εξαίρεση την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 263 του ΚΠΔ», σημείωνε χαρακτηριστικά. 

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι απουσιάζουν τα κρίσιμα έγγραφα του FBI και δη η αλληλογραφία με την ελληνική πλευρά, καθώς η κυρία Τουλουπάκη επικαλείται το απόρρητο.

Τέλος, εν εξελίξει είναι  επεξεργασία του CD – γίνεται αντιπαραβολή με τα υφιστάμενα έγγραφα – προκειμένου να διαπιστωθεί τι παραπάνω στοιχεία απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς σε σχέση με αυτά που είχε ήδη επιτροπή στα χέρια της.