Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν υπήρξε διαγραφή - Παραιτήθηκα από τους ΑΝΕΛ

Μ. Χρυσοβελώνη: Δεν υπήρξε διαγραφή - Παραιτήθηκα από τους ΑΝΕΛ

Συνέχεια στην κόντρα της με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δίνει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έπειτα από την ανακοίνωση του κόμματος ότι η κ. Χρυσοβελώνη διεγράφη και δεν παραιτήθηκε.

«Δεν υπήρξε καμιά απολύτως διαγραφή», τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Αν όντως είχε υπάρξει διαγραφή πριν από την παραίτησή μου, όπως αναφέρει ο κ. Τοσουνίδης, θα είχε ανακοινωθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εγώ ζητάω από τον κ. Τοσουνίδη να μου δώσει εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι με κάλεσαν στα αρμόδια όργανα του κόμματος να διατυπώσω τις απόψεις μου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διαγραφή μου. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Τη διαγραφή δεν την αποφασίζει ο πρόεδρος. Υπάρχει διαδικασία που τηρείται όχι μόνο στα κόμματα, αλλά και σε συλλόγους και σωματεία, σε οποιοδήποτε όργανο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά των ΑΝΕΛ «δυστυχώς αποδεικνύει ακριβώς τη βασιμότητα όσων αναφέρω στη δική μου δήλωση παραίτησης για κακές συμπεριφορές».

«Για την απάντηση την οποία έδωσε ο κ. Τοσουνίδης στη δήλωση παραίτησης την οποία έκανα, υπάρχει ένα δελτίο Τύπου με ημερομηνία 17/1. Έκανα μια δεύτερη απάντηση, διευκρινιστική, και στη συνέχεια εκδίδεται το ίδιο δελτίο Τύπου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ημερομηνία 16/1», πρόσθεσε. 

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε: «Εγώ έλεγα από την αρχή και συνεχίζω να το λέω και τώρα πως τα βήματα που έχουν γίνει κι αυτά που κατακτήθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης στο κομμάτι της Συμφωνίας των Πρεσπών κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι θετικά, ότι είναι βήματα προόδου. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από κάποια χρόνια, ούτε καν όταν υπογράφηκε η Συμφωνία στις Πρέσπες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών. Έχουν κατακτηθεί και άλλα πράγματα και σας παραπέμπω και στην τελευταία ρηματική διακοίνωση που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών, την οποία και ανέγνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, όπου διευκρινίζεται ότι μιλούμε μόνο για ιθαγένεια και δεν υπάρχει καμιά σύνδεση με εθνότητα, όπως επίσης και γίνεται ρητή διευκρίνιση για το θέμα της γλώσσας. Από εκεί και πέρα περιμένω να δω και να μπορέσω να διαβάσω το σύνολο του κειμένου της Συμφωνίας για να μπορέσω να έχω μια πλήρη σφαιρική άποψη».

Τέλος, για τη ρηματική διακοίνωση, η υφυπουργός Εσωτερικών είπε πως «είναι μια πολύ καλή διευκρίνιση, η οποία και βεβαίως καταρρίπτει το σύνολο των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης.