8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Μ. Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας

Μ. Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή, με τον Μάκη Βορίδη να είναι πρωταγωνιστής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι «εθνικής μειοδοσίας». Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας και τόσες μέρες η επιχειρηματολογία σας είναι πιο σκοπιανή από τους σκοπιανούς», είπε αυτολεξεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μίλησε για «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

«Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την αποφράδα ημέρα που κοροϊδέψατε τον λαό τάζοντάς του ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ, θα επαναφέρετε την 13 – 14η σύνταξη, ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό και βέβαια σας πίστεψαν οι Έλληνες και σας εξέλεξαν γι' αυτό», τόνισε ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο κ. Βορίδης και προσέθεσε ότι τελικά δίνουν δώρο στους Έλληνες το ξεπούλημα της Μακεδονίας

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε, επίσης, ότι ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει την παράδοση του μακεδονισμού της αριστεράς και υπογράμμισε ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε ταυτότητα και γλώσσα. «Μόνο εσείς. Μόνο ο Τσίπρας το έκανε και έτσι θα μείνει την ιστορία», είπε ο κ. Βορίδης.

Η φράση περί μειοδοσίας προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ν. Ξυδάκη να παίρνει το λόγο για απαντήσει. «Εδώ μέσα δεν είναι χασαποταβέρνα της Μάνδρας για να μιλάτε στο ακροδεξιό ακροατήριο σας. Ζητάω από βουλευτές της ΝΔ όπως κάνουμε και με τη Χρυσή να καταδικάσουμε όλοι μαζί γιατί πρέπει να καταλαβαίνουμε τι σήμα δίνουν στη ελληνική κοινωνία οι τσεκουροφόροι», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλέξανδρος Διαμάντης