ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Live το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

Live το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση

Το οδικό χάρτη για την χαλάρωση των μέτρων, μετά την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες Τρίτη έθεσε τα μέσα Μαΐου- όταν θα ανοίξει ο τουρισμός- ως ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Live το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως για τις 3 Μαΐου «κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους ενώ στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκρίθηκε το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις στις 14 του μηνός, σύμφωνα με πληροφορίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στο πασχαλινό τραπέζι, οι ειδικοί εισηγήθηκαν 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο και 2 οικογένειες σε εσωτερικό. Όσον αφορά τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11. 

Σημειώνεται πως την ημερομηνία της 10ης Μαΐου έθεσε ως ορόσημο για το άνοιγμα των γυμνάσιων και των δημοτικών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test.