Λιβύη: Η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο

Λιβύη: Η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο

Το αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα κοινοβούλιο της Λιβύης απέρριψε σήμερα την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που σχηματίστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ προκειμένου να μπει ένα τέλος στο χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα.

"Ψηφίσαμε να μην δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ζητάμε (...) τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης" είπε ο βουλευτής Άλι αλ Γκάιντι μετά τη λήξη της συνεδρίασης του κοινοβουλίου στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη.

Από τους 104 βουλευτές που ήταν παρόντες, οι 89 αρνήθηκαν να στηρίξουν την 32μελή κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον επιχειρηματία Φάγιεζ ελ Σαράι, διευκρίνισε ο Γκάιντι.

Η νέα κυβέρνηση χρειαζόταν την έγκριση των δύο τρίτων του κοινοβουλίου, συν 1 βουλευτή, δηλαδή έπρεπε να συγκεντρώσει 119 ψήφους υπέρ της.

Ένας άλλος βουλευτής, ο Σαλχίν Αμπντελνάμπι διευκρίνισε ότι το κοινοβούλιο απέρριψε την κυβέρνηση "λόγω του μεγάλου αριθμού των υπουργών" και ζήτησε τη συγκρότηση ενός νέου, μικρότερου σχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ