Λαθροχειρία ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του BBC για να δικαιωθεί στο Σκοπιανό

Λαθροχειρία ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του BBC για να δικαιωθεί στο Σκοπιανό

Μια απίθανη λαθροχειρία εις βάρος του BBC και διάδοσης fake news στην προσπάθεια... δικαίωσης της συμφωνίας με τα Σκόπια επιχειρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι διαδόθηκε στο διαδίκτυο και στα social media μια φωτογραφία από ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ του BBC που εμφάνιζε την πΓΔΜ ως «North Macedonia» και την ελληνική Μακεδονία ως «Macedonia» και αυτή η εικόνα προβλήθηκε ως απόδειξη της μεγάλης επιτυχίας της κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα Ράνια Σβίγκου φρόντισε να υιοθετήσει και να διαδώσει τα fake news με ανάρτησή της στο twitter:

«Χτεσινό ρεπορτάζ BBC, η καλύτερη απάντηση σε όσους παριστάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τι πέτυχε η κυβέρνηση με τη συμφωνία. Το "Macedonia" στον χάρτη του ρεπορτάζ γίνεται πλέον "North Macedonia"..»



Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το BBC δεν υιοθέτησε ήδη από τις 17 Ιουνίου, όταν προβλήθηκε το ρεπορτάζ το νέο όνομα της πΓΔΜ και αποκατέστησε το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας.

Για όποιον μπήκε στον κόπο να μην μείνει μόνο στην φωτογραφία που ανάρτησαν οι μηχανισμοί προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ, το βίντεο του βρετανικού σταθμού απλώς εξηγούσε ποιο ήταν το πρόβλημα και ποια λύση συμφωνήθηκε.  Ότι δηλαδή δημιουργήθηκε μια χώρα με το όνομα «Μακεδονία» μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τότε υπήρχε η αντίδραση της Ελλάδας καθώς η βόρεια περιοχή της λέγεται «Μακεδονία». Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι με την Συμφωνία που υπέγραψαν οι δυο πρωθυπουργοί η χώρα θα πάρει το όνομα «North Macedonia».

Αυτό απλώς αναφέρεται στο ρεπορτάζ και φυσικά κάθε άλλο πάρα αποτελεί υιοθέτηση ήδη της νέας ονομασίας την οποία προβλέπει η συμφωνία και μάλιστα πριν καν τεθεί σε ισχύ… Αλλά αυτά αποτελούν λεπτομέρειες για τους μηχανισμούς της κυβερνητικής προπαγάνδας, που ματαίως αναζητούν πραγματικές ειδήσεις για να στηρίξουν επικοινωνιακά την συμφωνία.. Εκτός ίσως των θερμών συγχαρητηρίων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της κ. Μέρκελ και του Τζορτζ Σόρος.