Κυρ. Μητσοτάκης «Δώστε μου τη δύναμη να πάμε τη χώρα μπροστά»

Κυρ. Μητσοτάκης «Δώστε μου τη δύναμη να πάμε τη χώρα μπροστά»

Του Γιάννη Τρουπή

Το όραμά του για την επόμενη μέρα της χώρας περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ. Με βασικό άξονα την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και την τόνωση των “πολλών” ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.

“Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. Τη δική μας ιστορία, για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ενδεικτικό της σταθερής θέσης του να μην δώσει χώρο στην πόλωση και στο διχασμό, τον οποίο καλλιεργεί η κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφιέρωσε λίγο χρόνο στην κριτική του εναντίον της κυβέρνησης με έμφαση το σκοπιανό, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμα φορά ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

“Το καλό με την πολιτική είναι ότι παραμένει μια δυναμική διαδικασία που επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του – αλλά και να κάνει τις αναγκαίες συγκρίσεις. Το είδαμε προχθές. Όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα”, σημείωσε πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε:

“Μια κοινωνία που παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Μια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων που έχει ξεκινήσει μια κυβέρνηση. Μια κοινωνία αρνητική στον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού. Ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν“.

“Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο”, υπογράμμισε και σημείωσε ότι “γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία”.

”Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι θα εισηγηθεί στην Πολιτική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης να παραμένει στη θέση του για λίγους μήνες ακόμα ως τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 και δημοσιοποίησε την απόφασή του στις αρχές του χρόνου να ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

“Θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευτούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές αυτό είναι το σύνθημα της ΝΔ επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης αναπτύσσοντας τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του κόμματος.

“Αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό. Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο

1.000 ευρώ στο κάθε παιδί ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή! Και όλα αυτά, σε μία Ελλάδα με κανόνες και με ασφάλεια. Με πανεπιστήμια -δημόσια και ιδιωτικά- ελεύθερα από ναρκωτικά και μολότοφ. Και με γειτονιές ανοιχτές στους κατοίκους τους. Με ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τους νέους που έμειναν εδώ, αλλά και εκείνους που έφυγαν και στο εξής θα ψηφίζουν για το μέλλον της πατρίδας τους από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Και με ένα Κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται από μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι από ένα Δημόσιο δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Με αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και αξιοκρατία και λογοδοσία. Αυτοί είναι, αγαπητοί σύνεδροι, οι δύο κόσμοι που απλώνονται ενώπιον του λαού. Του λαού μας, που αυτός έπαθε και έμαθε από μία οκταετία κρίσης και από μία τετραετία ανεπάρκειας, τυχοδιωκτισμού και δημαγωγίας “ επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έκανε εκτενή αναφορά στα διλήμματα των επερχόμενων εκλογών, προβλέποντας ότι τον Μάιο θα γίνουν πολλαπλές εκλογές.

“Τις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα. Αλλά δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός. Θα συγκρουστούν οι αρχές της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και του νέου Πατριωτισμού με τα πειράματα της δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και άκρατου λαϊκισμού. Και θα αναμετρηθούν τα ρεαλιστικά σχέδια για προκοπή και ανάπτυξη με τα συνθήματα της καθήλωσης και της μιζέριας. Θα αναμετρηθούν όμως και πρόσωπα.

Ηγετικές ομάδες αλλά και αρχηγοί. Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας “ τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το «φύγετε» να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το «φύγετε» που λένε τόσοι και τόσοι στην κυβέρνηση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο και σε κάθε κάλπη όποτε και όπου και αν αυτή στηθεί.

“Στις τοπικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και -πάνω από όλα- στις εθνικές! Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη.

Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών.

Στις περιφερειακές εκλογές, η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Και ο στόχος μας, διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες!

Στην ευρωκάλπη επιλέγουμε εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική. Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση. Στέλνουμε όμως, και στελέχη με φωνή ελληνική. Που θα συνδιαμορφώνουν -σε θέματα όπως το Μεταναστευτικό ή την κατανομή των κονδυλίων- τα εθνικά προτάγματα με τους στόχους της Ευρώπης.

Όσο για την μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, το ξέρετε καλύτερα από εμένα: Θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά το μέγεθος αυτής της νίκης βρίσκεται στα δικά σας χέρια. Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Και μετατρέψτε την τωρινή απογοήτευση της κοινωνίας σε κύμα ελπίδας, αισιοδοξίας, δουλειάς και προόδου. Ελλάδα, μαζί μπορούμε” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη

Ο κ.Μητσοτάκης έδειξε να περιμένει “βρώμικο” πόλεμο από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, ως αντιπερισπασμό στα σκάνδαλο και τις αποτυχίες της , όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων.

Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο.

Πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο.

Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο με την ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στο κλείσιμο του 12ου Συνεδρίου: