Κυβερνητικό γκάζι 100 ημερών με στόχο τις μεταρρυθμίσεις

Κυβερνητικό γκάζι 100 ημερών με στόχο τις μεταρρυθμίσεις

Μπορεί το κλίμα στο πολιτικό σκηνικό να έχει άκρως συγκρουσιακό χαρακτήρα, όμως στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν να θέτουν ως προτεραιότητα τους τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ένα κρίσιμο στοιχείο από το οποίο εν πολλοίς θα κριθεί και η επιτυχία ή όχι του κυβερνητικού σχήματος, όταν έρθει η ώρα μπροστά από τις εθνικές κάλπες.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν έχει ήδη δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις προκειμένου οι σχετικές νομοθετικές διαδικασίες να τρέξουν γρήγορα υλοποιώντας με γοργούς ρυθμούς το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

«..Έχουμε λοιπόν πολλή δουλειά μπροστά μας και ένα πολύ πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό έως τις 30/6 του 2021. Άρα θα έχουμε πολλή δουλειά στη Βουλή και εύχομαι και ελπίζω αυτή η βελτίωση που βλέπουμε στους δείκτες της πανδημίας να έχουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όταν πια μας το επιτρέψουν οι ειδικοί μία αντανάκλαση και στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ώστε να μπορούμε πια να λειτουργούμε με τον παραδοσιακό τρόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης, δίνοντας το μήνυμα για μία δύσκολη δοκιμασία μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.

Πρόκειται ουσιαστικά για περίπου 100 ημέρες, μέσα στις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να φουλάρει τις μηχανές του για να υλοποιήσει μία σειρά προεκλογικών δεσμεύσεων που θα απαντούν σε πολλά ζητήματα της σκληρής πραγματικότητας. 

Η αρχή γίνεται με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το πρωί της Τετάρτης, όπου και συζητούνται νομοθετικές παρεμβάσεις που άπτονται κομβικών θεμάτων.  Η μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων (συνεπιμέλεια) είναι ένα από αυτά, ενώ έτερη παρέμβαση αφορά το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα αποτελέσει την αφετηρία μιας διαδρομής με πλούσια νομοθετική δράση καθώς ακολουθούν νομοθετήματα που αφορούν σε αλλαγές στα εργασιακά, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αλλά και ρυθμίσεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. 

Είναι προφανές ότι μέχρι το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να δείξει ότι η χώρα προετοιμάζεται και μόλις ο κορονοϊός το επιτρέψει, η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα, εκθέτοντας όλους όσοι συνεχίζουν να «ψαρεύουν σε θολά νερά».