Κυβέρνησαν σαν σε φτηνό κοσμοπολίτικο θρίλερ

Κυβέρνησαν σαν σε φτηνό κοσμοπολίτικο θρίλερ

Δεν κυβέρνησαν απλώς για 4,5 χρόνια. Έγραψαν το σενάριο ενός κοσμοπολίτικου θρίλερ που λες και αναδύθηκε από τις φτηνές σελίδες ενός Χάρολντ Ρόμπινς. Παγκόσμιας εμβέλειας μπουρζουαζία καταγόμενη από φτωχές μεσανατολικές πατρίδες, σε μυστικές συναντήσεις, επιστρατευόταν να χρηματοδοτήσει το σχέδιο νεαρών αριστερών που ήθελαν να ελέγξουν την ενημέρωσης της ευρωπαϊκής χώρας τους.

Ντόπιοι εργολάβοι που ήλπιζαν στα ελέη των νεαρών, δέχτηκαν το καθαρό τους όνομα να γίνει βιτρίνα χωρίς περιεχόμενο, και πίσω στην αποθήκη οι νεαροί αριστεροί να στήσουν τον μηχανισμό κατασκευής της προπαγάνδας. Και κάπου κοντά στο Κολωνάκι μια γάτα Ιμαλαίων να τρίβει βαριεστημένη τα μουστάκια της.

Αποκαλυπτικό και σοκαριστικό το 34σελιδο υπόμνημα του Χρήστου Κολογρίτσα προς τις δικαστικές αρχές. Προσκόμισε αποδείξεις ότι η συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου CCC για έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική, και σκοπό είχε να χρηματοδοτήσει την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει δικό της κανάλι.

Πολύ τηλεγραφικά: Ο υπουργός, κατά τον Καλογρίτσα, του ζήτησε να τους δανείσει το καθαρό πρόσωπό του, να φαίνεται δηλαδή αυτός στον διαγωνισμό. Οι άλλοι είχαν επιλέξει ήδη τα στελέχη που θα υλοποιούσαν το εγχείρημα του καναλιού, συγκροτώντας και τις ομάδες εργασίας που ήδη εργάζονταν εντατικά!

Μέσα από αλλαγές προσανατολισμών, oπως κάποια στιγμή αποφασίστηκε η CCC των Παλαιστινίων να συμμετάσχει διαγωνισμό για να δημιουργήσει στην Ελλάδα «ένα μικρό Al Jazeera, όπως λέει ο Καλογρίτσας ότι του είπε εκ των ιδιοκτητών της κατασκευαστικής, Σάμερ Χούρι κατά την συνάντηση στο γιοτ του. Μετά ωστόσο ο Άραβας επιχειρηματίας αναίρεσε και αποσύρθηκε. Η εταιρία απάντησε ότι ποτέ δεν είχε τέτοια πρόθεση και ζητεί να της επιστραφούν τα 3 εκατομμύρια που είχε δώσει ως προκαταβολή για το εικονικό έργο στα Εμιράτα.

Η υπαναχώρηση αυτή διαμόρφωσε και το νέο σκηνικό που έχει περιγράψει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ότι μεσολάβησε ο Νίκος Παππάς να συναντηθεί με τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος του ζήτησε «με τη μορφή δανεισμού», το ποσό της πρώτης δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, τάξης των 26 και πλέον εκατομμυρίων ( Ο Μαρινάκης είχε προκαλέσει τον κ. Παππά αλλά και τον τότε πρωθυπουργό Τσίπρα να βγουν και να το διαψεύσουν»!

Λεφτά δεν πήρε ούτε από τον Μαρινάκη. Τα 3 εκατομμύρια της CCC, ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται πως κατόπιν υποδείξεως του Νίκου Παππά τα διέθεσε για την έκδοση της εφημερίδας Documento του Κ. Βαξεβάνη.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Καλογρίτσας ζητώντας από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση, αναφέρει ότι στις συνομιλίες παρεισέφρεαν οι κωδικοί «White House» και « White Porsha» - το τελευταίο ιδιωματισμός που στα αραβικά σημαίνει κάτι σαν… «άμωμη ύπαρξη» ή «το αμόλυντο ον». Και επειδή καθένας ξέρει τι είναι το White House και ποιος κατοικεί εκεί, μαθαίνοντας την αραβική σημασία του White Porsha, λες το ελληνικότατο «έλα Χριστέ και Παναγιά».

Η ιστορία CCC και Καλογρίτσα ήταν το δεύτερο - γνωστό - επεισόδιο της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει την ενημέρωση. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις Τσίπρα με τον Σταύρο Ψυχάρη, μυστικά, νύχτα, σε διαμέρισμα στην περιοχή Κολωνακίου. Μοναδικός «μάρτυρας» μια γάτα Ιμαλαίων.

Μαζί του παζάρευε πολιτική στήριξη με στελέχωση διευθυντικών θέσεων του ομίλου Λαμπράκη από πρόσωπα που θα του υπεδείκνυε ο Τσίπρας. Ως αντάλλαγμα ο επερχόμενος τότε Πρωθυπουργός πρόσφερε να χαριστούν τα δάνεια του εκδοτικού οργανισμού, αλλά και να παραχωρηθεί στον εκδότη η άδεια του Μέγκα – γιατί η διαπλοκή είναι κακή όταν είναι των άλλων.

Το Μαξίμου είχε απαντήσει πως αντιθέτως, ο Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA.

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη εκείνη την εποχή, φοβούμενα μήπως ο Ψυχάρης έχει μαγνητοφωνήσει την συνομιλία, υπενθύμιζαν σε «άτυπη ενημέρωση» ότι η ενδεχόμενη δημοσιοποίηση καταγεγραμμένου υλικού από μυστική συνάντηση «αποτελεί κακούργημα».

Τι φοβούνταν; Μήπως δεν έγιναν όπως τα λένε αυτοί στην κρυφή, νυχτερινή συνάντηση σε ξένο διαμέρισμα, ενός αριστερού αρχηγού με κάποιον που το κόμμα του επί χρόνια κατήγγειλε ως σήμα κατατεθέν της διαπλοκής;

Οφείλονται τα ανωτέρω στην ιδεολογική εμμονή ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. Ένας από αυτούς είναι και τα ΜΜΕ. Αυτά βέβαια είναι ξεπερασμένα στην εποχή της δορυφορικής και του ιντερνέτ, αλλά τα παιδιά ζούσαν ακόμη τις τριτοδιεθνιστικές ονειρώξεις τους. Αυτά πλήρωσαν και θα πληρώσουν και στο μέλλον.