Αδωνις Γεωργιάδης: «Κρύβεται ο Νίκος Παππάς στις καταγγελίες Καλογρίτσα»

«Κρύβεται ο Νίκος Παππάς στις καταγγελίες Καλογρίτσα»

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις «συκοφαντίες κατά της κυβέρνησης στο εξωτερικό» αλλά και στον στενό συνεργάτη του, Νίκο Παππά, για τις καταγγελίες Καλογρίτσα έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι ο τελευταίος δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη «γιατί φοβάται τον Καλογρίτσα».

Μιλώντας στο Mega ο Άδωνις Γεωργιάδης αρχικά αναφέρθηκε στο Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «έχει χάσει κάθε συναίσθηση της πραγματικότητας» σχολιάζοντας την επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και τόνισε ότι είναι άσχημο ένας πρώην πρωθυπουργός να κατηγορεί τη χώρα του ως αποτυχημένο κράτος βρισκόμενος σε μια ξένη χώρα.  

«Την ώρα που όλος ο πλανήτης θαυμάζει την Ελλάδα για τις επιδόσεις της και στον τρόπο που αντιμετώπισε τον κορονοϊό και την οικονομία, ο κ. Τσίπρας συκοφαντεί την κυβέρνηση στο εξωτερικό» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Η Νέα Δημοκρατία άλλαζε τα εκατομμύρια σαν τις σφαίρες μέσω κυπριακών εταιρειών όπως αποδεικνύεται από τα mail που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας;» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Η ΝΔ ονόμασε White House τον Παππά; Η ΝΔ ονόμασε White Porscha τον Τσίπρα;» και σημείωσε ότι τα στοιχεία από τα email εκείνης της περιόδου, δείχνουν πως λειτουργούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.  

«Δεν κάνει μήνυση ο Παππάς γιατί φοβάται»

Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο Χρήστος Καλογρίτσας για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως αν βρισκόταν ο ίδιος στη θέση του κ. Παπππά, θα είχε υποβάλλει μήνυση την επόμενη στιγμή. «Ο κ. Παππάς, ενώ στην περίπτωση του Σάμπυ Μιωνή είχε κάνει εμφανίσεις στα κανάλια, τώρα με τον κ. Καλογρίτσα δεν έχει κάνει ούτε tweet, έχει εξαφανιστεί» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι «άλλο πράγμα η πολιτική στήριξη για πολιτικά ζητήματα και άλλο πράγμα να βγαίνεις να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου για ποινικά ζητήματα». 

«Αυτές οι καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, αν δεν απαντηθούν από τον κ. Παππά, που σημαίνει ότι τις αποδέχεται δια της σιωπής, είναι αδύνατον να μην απασχολήσουν τη Δικαιοσύνη» υποστήριξε για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, ενώ για το ερώτημα αν θα πραγματοποιηθεί εξεταστική στη Βουλή για το θέμα, απάντησε πως «αν έρθει ο φάκελος στη Βουλή, θα εξετάσουμε τι θα γίνει». 

«Μπορεί να μη γίνει τίποτα, αν ο κ. Παππάς καταθέσει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα. Εφόσον κάνει μήνυση ο κ. Παππάς, ο κ. Καλογρίτσας θα έχει το βάρος της απόδειξης των λεγομένων του» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης και παράλληλα υπογράμμισε ότι ο κ. Παππάς δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη «γιατί φοβάται τον Καλογρίτσα», εξηγώντας πως αν ο Καλογρίτσας έχει στην κατοχή του οπτικοακουστικό υλικό των συνομιλιών του (όπως συνέβη στην περίπτωση Μιωνή), σε περίπτωση μήνυσης θα μπορεί να το παρουσιάσει, χωρίς κυρώσεις. 

«Δεν είναι αξιόπιστος ο Καλογρίτσας, αλλά αποκτά αξιοπιστία από τη συμπεριφορά του Παππά. Από την ώρα που ο άλλος κρύβεται, τι συμπέρασμα να βγάλουμε;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε και αν η πολιτική σκανδαλολογία επηρεάζει το έργο της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως «η σκανδαλολογία δεν βοηθάει την ανάπτυξη,  αλλά δεν μπορούμε να μην τα αποκαλύψουμε».  «Όλο αυτό προέκυψε από μια δίκη, όχι από τη Νέα Δημοκρατία. Όμως ότι λέγαμε τότε για τον Καλογρίτσα, αποδεικνύονται αληθή» πρόσθεσε. 

Στο ερώτημα αν υπάρχουν και άλλες πτυχές στη «συνεργασία» Παππά – Καλογρίτσα ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι «η σχέση του Παππά με τον Καλογρίτσα είναι πολύ πιο βαθιά».