Κλείνουν το μάτι και στους... αντιαπογραφιστές

Κλείνουν το μάτι και στους... αντιαπογραφιστές

Επί σειρά μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους αλλά και στους αντιεμβολιαστές δικαιολογώντας τη στάση τους έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας, αφού επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση την οποία κατηγορεί για αναξιοπιστία. Τώρα δικαιολογεί μέχρι και τους αντιαπογραφιστές επιβεβαιώνοντας πως αναζητεί ψήφους από όπου και αν προέρχονται. Και αν όχι αυτό, αναζητεί την... αγανάκτηση μιας κοινωνίας που κατά τον Αλέξη Τσίπρα «βράζει» προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Από την Κοζάνη, σε μια αποστροφή της ομιλίας του, συμπεριέλαβε την τακτική του «με όλους και με όλα», αφού όπως υποστήριξε στην κυβέρνηση είδαν την κρίση ως «ευκαιρία για να ακολουθήσουν μια πολιτική διαίρει και βασίλευε, να διχάζουν, να χωρίζουν την Ελλάδα σε δήθεν υπεύθυνους και ανεύθυνους, σε πεφωτισμένους και ψεκασμένους. Πρώτα ήταν οι νέοι που έφταιγαν για όλα και ήταν απέναντι στους ηλικιωμένους, μετά ήταν οι πιστοί στις εκκλησίες, τώρα είναι οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους και απέναντι στους νεότερους, όλοι εναντίον όλων, φοβισμένοι εναντίον φοβισμένων, για να τη γλυτώσουν στο τέλος οι ανίκανοι που μας κυβερνούν».

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Θέτοντας θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης και εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή δικαιολόγησε τη στάση των ανεμβολίαστων φτάνοντας στο σημείο να δικαιολογήσει και τους... αντιαπογραφιστές.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που στερείται της αξιοπιστίας» είπε προσθέτοντας πως «δίχως εμπιστοσύνη δεν μπορείς ν αντιμετωπίσεις μια μεγάλη κρίση που απειλεί το σύνολο της κοινωνίας. Και είναι πρωτοφανές αλλά συμβαίνει στον τόπο μας, δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη ρωγμή στην εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι όχι μονάχα στην κυβέρνηση, αλλά απέναντι σε κάθε μορφή πολιτικής εξουσίας, απέναντι θα έλεγε κανείς συνολικά στο κοινωνικό σύστημα».

Και στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην απογραφή λέγοντας ότι «oύτε απογραφή δεν μπορεί να γίνει, μέχρι και αρνητές της απογραφής δημιουργήθηκαν» για να προσθέσει ότι «και είναι λογικό θα πω εγώ να υπάρχει αυτή η κρίση εμπιστοσύνης, όταν ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που σπάει τα μέτρα που ο ίδιος νομοθετεί και όταν όλοι οι άλλοι κάναμε καραντίνα αυτός γλεντοκούπουσε και έκανε βόλτες στην Πάρνηθα, δημιουργείται ένα χάσμα, μια ρωγμή εμπιστοσύνης».

Οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα συνεχίσθηκαν σχετικά με την εμπιστοσύνη που είναι λογικό να μην υπάρχει κατά τον ίδιο «όταν βλέπει ο πολίτης ότι παίρνει δεκάδες εκατομμυρίων, δικά του λεφτά για να κάνει καμπάνια ενημέρωσης για τον κορονοϊό και αντί να κάνει καμπάνια ενημέρωσης παίρνει αυτά τα χρήματα για να τον λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα Μέσα Ενημέρωσης δημιουργείται μια ρωγμή εμπιστοσύνης. Όταν βλέπει ο πολίτης να απαξιώνεται ακόμη και η επιστήμη και οι επιστήμονες. Κάθε φορά που ήθελαν να δικαιολογήσουν την απραξία τους έβαζαν μπροστά έναν επιστήμονα. Δεν κολλάει στα σχολεία μας έλεγαν, δεν κολλάει στο Μέσα Μεταφοράς πρόσφατα μας είπαν δεν κολλάνε οι αστυνομικοί. Είναι άλλο πράγματα οι αστυνομικού».

Και κατέληξε «όλα αυτά δημιουργούν ένα κλίμα απαξίας και κρίσης εμπιστοσύνης και βεβαίως η κρίση εμπιστοσύνης έχει να κάνει και με μέσα ενημέρωσης. Ποιος πιστεύει αυτά που λένε τα μεγάλα κανάλια και οι γνωστοί παρουσιαστές. Η συντριπτική πλειοψηφία γνωρίζει ότι από εκεί εκπέμπεται προπαγάνδα και έχουν απαξιωθεί. Αυτή όμως την απαξία τη συνολική αυτή την κρίση εμπιστοσύνης την πληρώνουμε σήμερα όλοι μας»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κατ επανάληψη θέση θέμα εμπιστοσύνης. Όταν όμως τη συνδέει με τη στάση των ανεμβολίαστων και θεωρεί «λογικό» να υπάρχουν πολίτες που δεν προχωρούν στην απογραφή εξ αιτίας αυτής ρωτώντας τους ανθρώπους που έχουν επωμιστεί με αυτό το έργο αν θα τους πάρουν τα παιδιά ή αν θα τους εμβολιάσουν με το ζόρι, ουσιαστικά δίδει άλλοθι απαλλάσσοντας την ατομική ευθύνη ενός πολίτη σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Από την Κοζάνη έδειξε πως δεν προτίθεται να σταματήσει να επενδύει στην πανδημία. Αλλά και στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αγανάκτησης. Η «κοινωνία βράζει» είπε εκτιμώντας πως σύντομα η κυβέρνηση θα αποτελεί παρελθόν. Και για να το επιβεβαιώσει επικαλέστηκε τις δημοσκοπήσεις τις... αληθινές που γίνονται στα καφενεία και στους δρόμου κατακεραυνώνοντας τις άλλες, αυτές που γίνονται από τα ΜΜΕ και οι οποίες όπως υποστήριξε είναι «στημένες» αφού δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κολλημένο και τον ίδιο να υπολείπεται και του Κανένα.

Διαλύοντας κάθε αμφιβολία για την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ηλικιακής κατηγορίας των 60 και άνω. Μίλησε για... χαράτσι ως προς το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ και τόνισε:

«Είτε εμβολιαστούν όλοι με έναν μαγικό τρόπο είτε όχι τους επόμενους δύο μήνες που θα είναι και το πικ της πανδημίας οι προβλέψεις των ειδικών για κρούσματα και νεκρούς θα επιβεβαιωθούν». Κατά συνέπεια;