ΚΙΝΑΛ: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ - Να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια

ΚΙΝΑΛ: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ - Να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια

Μετά τη Νέα Δημοκρατία, και το Κίνημα Αλλαγής διαψεύδει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το οποίο οι θεσμοί ενημέρωσαν την αντιπολίτευση περί ακύρωσης του μέτρου περικοπής των συντάξεων.

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως το δημοσίευμα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ καλεί το ΑΠΕ να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια. 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».

Ολόκληρη, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Το σημερινό δημοσίευμα του Α.Π.Ε. περί ''ενημέρωσης των κομμάτων'' από τους Θεσμούς, ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων την 1/012019, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με εντολή της Φώφης Γεννηματά, πρότεινε κατά την συνάντηση με τους Θεσμούς στις 11/09/2018 την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων την 1/01/2019. Διάταξη την οποία προβλέπει ο Νόμος που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Εξάλλου το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου. Οι εκπρόσωπου των Θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την Κυβέρνηση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM δεν τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ο δε εκπρόσωπος της Ε.Ε., διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από το Eurogroup.

Καλούμε το Α.Π.Ε. να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια. Όσον μας αφορά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».

Το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε διαψεύσει νωρίτερα και ο γραμματέας του τομέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας στο Θέμα 104,6. 

«Διαψεύδουμε το ΑΠΕ ότι συζητήθηκε τέτοιο θέμα μαζί μας», είπε ο Στ. Μαλέλης, προσθέτοντας: 

«Το θέμα το θέσαμε εμείς, αυτοί δεν το είχαν στην ατζέντα. Εμείς τους είπαμε ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις» πρόσθεσε ο κ. Μαλέλης, επικρίνοντας το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «πληρώνεται από τα χρήματα που λαού και δεν πρέπει να κάνει τέτοιες ασχήμιες».