Κατά συνείδηση οι βουλευτές της ΝΔ στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Κατά συνείδηση οι βουλευτές της ΝΔ στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Κατά συνείδηση θα αποφασίσουν οι βουλευτές της ΝΔ για το αν θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή με τους βουλευτές της Μακεδονίας, μικρής διάρκειας αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέστη σαφές ότι ο κάθε βουλευτής θα αποφασίσει μόνος του για το τι θα πράξει, ενώ έγινε και μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων κυρίως για το κλίμα που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα.

Για μία ακόμα φορά οι βουλευτές μετέφεραν την αυξανόμενη πίεση των πολιτών κάθε κοινωνικών ομάδων, όπως είπε στο liberal.gr, μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας που μετείχε στην συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε με προσοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα όσα είπαν οι βουλευτές ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στο να μην υπάρξουν παρατράγουδα και επεισόδια, τα οποία δε θα βοηθήσουν σε αυτό το τόσο σοβαρό εθνικό θέμα. Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε πάντως για μία ακόμα φορά στις τρεις “κόκκινες” γραμμές που έχει η ΝΔ. Σύνθετη ονομασία, χρήση έναντι όλων και αποφυγή κάθε αλυτρωτικής διάθεσης.

Γιάννης Τρουπής

Φωτογραφία: Intime News