Κ. Χατζηδάκης: Έρχονται πολύ μεγαλύτερα προγράμματα από το Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Κ. Χατζηδάκης: Έρχονται πολύ μεγαλύτερα προγράμματα από το Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Σαφώς μεγαλύτερου προϋπολογισμού προγράμματα από το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, και μάλιστα σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι από τα προγράμματα εξοικονόμησης έχουν ωφεληθεί 130.000 δικαιούχοι από το 2010 έως σήμερα, ενώ στο εξής στόχος είναι να καλύπτονται 60.000 δικαιούχοι κάθε χρόνο. 

«Θα κάνουμε άλμα ποσοτικό από πλευράς χρηματοδότησης, έχουμε παραπάνω πόρους λόγω και του Ταμείου Ανάπτυξης, είναι στον πυρήνα του Ταμείου να ενισχύεται η οικονομία προστατεύοντας το περιβάλλον» σημείωσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ, ότι οι πόροι του ανέρχονται σε 850 εκατ. ευρώ σε αυτή τη φάση, αλλά αποτελεί «πρόλογο», καθώς θα ακολουθήσουν αρκετά αλλά προγράμματα και από τον Ταμείο κι από το ΕΣΠΑ κάθε χρόνο. «Επομένως το Εξοικονομώ θα φαίνεται πολύ μικρό από δω και πέρα» εξήγησε ο υπουργός.

«Ο προϋπολογισμός που καλύπτουμε πάει μέχρι τις 50.000 ευρώ και η ένταση των ενισχύσεων είναι πολύ μεγαλύτερη για τη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία φτάνει μέχρι 85% της δαπάνης, ενώ σε λιγνιτικές περιοχές φθάνει μέχρι το 95%. Πέραν αυτών υπάρχει και 10% μπόνους για πολύ υψηλότερου επιπέδου ενεργειακή αναβάθμιση. «Καλύπτουμε και τα έξυπνα σπίτια συσκευές με αισθητήρες όχι μόνο μόνωση» διευκρίνισε ο υπουργός Ενέργειας.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ ξεκινά να «τρέχει» από 2 Νοεμβρίου θα υπάρχει χρόνος ενημέρωσης για τους πολίτες.