Κ. Χατζηδάκης: Βαθύ πολιτικό θέμα οι καταγγελίες Καλογρίτσα

Κ. Χατζηδάκης: Βαθύ πολιτικό θέμα οι καταγγελίες Καλογρίτσα

«Είναι ένα μεγάλο ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξεως. Είναι βαθύ πολιτικό θέμα, μείζον θέμα…» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες Καλογρίτσα, ενώ τόνισε ότι «η σιωπή είναι η έμμεση παραδοχή μιας ενοχής» και πως «ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον κ. Παππά».

Μιλώντας στον Ant1 ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι όλες οι καταγγελίες δεν συνθέτουν μια εικόνα θετικού πλεονεκτήματος για τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις αλλά αντ΄ αυτού σιώπησε. «Βλέπω ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον κ. Παππά με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Γι αυτό και έχει πολιτική ευθύνη. Θα μπορούσε να έχει πάρει κάποιες αποστάσεις», σημείωσε σχολιάζοντας τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιιπολίτευσης.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ακόμα ότι οι υποθέσεις αυτές θα προχωρήσουν στην δικαιοσύνη και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

Για τη «λίστα Πέτσα» ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξε η δημοσιοποίηση της λίστας ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες. «Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι και η δημοσιοποίηση της λίστας το αποδεικνύει».

Ερωτηθείς για τους δασικούς χάρτες σημείωσε ότι βοηθούν στην ανάπτυξη της χώρας, ενώ τόνισε ότι όταν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και παραμένουν καλλιεργήσιμα χωράφια δεν θα θεωρείται δάσος.

Τέλος, για τις τουρκικές προκλήσεις σχολίασε ότι η Ελλάδα δεν είναι αντίθεση στον διάλογο αλλά θα πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο κλίμα από την άλλη πλευρά,