Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, 11:49

-A +A

Κ. Αγοραστός: Η Ελλάδα πρέπει να παράξει εισόδημα και όχι φόρους που δεν πληρώνονται

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, 11:49
Κ. Αγοραστός: Η Ελλάδα πρέπει να παράξει εισόδημα και όχι φόρους που δεν πληρώνονται
-A +A

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή, το ποτήρι ξεχείλισε. Για να βγει από τη δίνη η χώρα μας πρέπει να παράξει, να παράξει εισόδημα, γιατί σήμερα παράγει μόνο φόρους που δεν πληρώνονται», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξή του σήμερα Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, έκρινε επιβεβλημένες «αφ' ενός ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης» και αφ' ετέρου αλλαγή ταχύτητας. «Η χώρα μας κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς σε μια εποχή που ο πλανήτης τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Πρέπει να κάνουμε άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά», τόνισε, ο κ. Αγοραστός κι έφερε ως τέτοιο παράδειγμα την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, που εγκαινιάστηκε χθες

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τόνισε χαρακτηριστικά πως «το πρώτο θέμα συζήτησης στην πατρίδα μας σήμερα έπρεπε να είναι η παραγωγή, γιατί η παραγωγή θα φέρει υψηλότερους μισθούς, υψηλότερες συντάξεις και αυξημένο αίσθημα ασφάλειας - διότι όλα αυτά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών προέρχονται από τη μιζέρια, τη φτώχεια, την ανέχεια».

Σε ότι αφορά την Θεσσαλία, ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως «ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης. Ήδη 181 είδη πουλιών και 13 είδη ψαριών έχουν επιστρέψει στην Κάρλα, ήρθε στην επιφάνεια ο πολιτισμός της, αναπτύσσεται ο οικοτουρισμός, θα υδροδοτηθεί ο Βόλος και θα αρδευθούν 150 χιλιάδες στρέμματα, αλλάζει το μικροκλίμα της περιοχής», 

 

Ο κ. Αγοραστός στάθηκε στο έργο των περιφερειών επισημαίνοντας ότι «καταφέρνουμε με λίγα να κάνουμε πολλά παρά το ότι το κεντρικό κράτος δεν έχει αποδώσει στις Περιφέρειες πάνω από 2,5 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα