Τάκης Θεοδωρικάκος: «Ήρθαμε να βάλουμε τέλος στον διχασμό που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ήρθαμε να βάλουμε τέλος στον διχασμό που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στις «τρεις εντολές που έλαβε ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό», αναφέρθηκε υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Τύρναβο της Λάρισας, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν ήρθε για «να τελειώσει κανέναν» αλλά για να βάλει τέλος στον τεχνητό διχασμό που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τρεις εντολές πήρε ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό. Η πρώτη είναι να ανατάξει την οικονομία, ώστε όλοι οι Έλληνες να διεκδικήσουν μερίδιο σε μια καλύτερη ζωή. Η δεύτερη εντολή που πήρε ήταν να κάνει επιτέλους την Ελλάδα κράτος και οι Έλληνες να αισθανθούν ασφάλεια για την ζωή τους μέσα στη χώρα, αλλά και ασφάλεια απέναντι στους γείτονες της χώρας μας, και ιδίως αυτούς εξ ανατολών που με προκλητικό τρόπο απειλούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Και η τρίτη εντολή που πήρε ο πρωθυπουργός ήταν να ενώσουμε τους Έλληνες. Να βάλουμε ένα τέλος οριστικό στον τεχνητό διχασμό που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, με κραυγές του είδους ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δεν ήρθαμε να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς ήρθαμε να τελειώσουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε μια καινούρια προσπάθεια όπου θα ενώσουμε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μιλώντας για τον τομέα της οικονομίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως είναι βέβαιο ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα, εστιάζοντας στο ζήτημα της φορολογίας, και στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τον ΕΝΦΙΑ.

«Όλοι μας πληρώνουμε 22% λιγότερο ΕΝΦΙΑ και από την επόμενη χρονιά θα πληρώνουμε ακόμη 8% λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Οι Έλληνες δεν θα ντρεπόμαστε και δεν θα φοβόμαστε για την ιδιοκτησία μας με την οποία είμαστε ταυτισμένοι. Γιατί ναι ο Έλληνας, η μεσαία τάξη και κάθε ελληνική οικογένεια είναι ταυτισμένοι με την ακίνητη περιουσία την οποία έκανε ύστερα από σκληρή δουλειά», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι κυβέρνηση μειώνει σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές, βάζει τέλος στην «Εισφορά Αλληλεγγύης σε βάθος τετραετίας και τέλος στο Τέλος Επιτηδεύματος, για να τονίσει πως η οικονομία απελευθερώνεται από την γάγγραινα της υπερφορολόγησης την οποία είχε επιβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση από την ιδεοληψία και την ανικανότητα της.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός στο δημογραφικό πρόβλημα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη να στηριχθεί η νέα γενιά, να ανασάνει η οικονομία, να γίνουν δουλείες προκειμένου κάθε νέο ζευγάρι να θέλει να χτίσει την ζωή του και την οικογένεια του στην Ελλάδα»

Μιλώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στο κράτος, ο υπουργός Eσωτερικών, αναφέρθηκε στο θέμα της απλής αναλογικής τονίζοντας ότι αν δεν είχε γίνει πράξη μέσα στις πρώτες 20 ημέρες της κυβερνητικής θητείας ο νόμος που διόρθωνε τα τεράστια προβλήματα κυβερνησιμότητας από την απλή αναλογική, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Για τον τομέα των έργων στην τοπική αυτοδικοίκηση και το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, ο κ. Θεοδωρικάκος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει μέσα έργα 1,3 δις ευρώ ενώ στο ταμείο είχε 130 εκατ. ευρώ».

«Δεν παραδοθήκαμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός εσωτερικών και συμπλήρωσε: «Δώσαμε μάχη σκληρή. Πήγαμε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μιλήσαμε με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με την Περιφέρεια και βρήκαμε μια σπουδαία λύση η οποία θα μας βοηθήσει επιτέλους να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα έργων που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο Τ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες και να ετοιμαστούν νόμοι οι οποίοι στοχεύουν ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι αρμοδιότητες των δήμων, έναντι του κράτους αλλά και και να περάσουν νέες αρμοδιότητες, χρήματα και προσωπικό στους δήμους τις Περιφέρειες, από τις Αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία.