7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Απάντηση Κελέτση σε Τζάκρη για πρακτικά Προανακριτικής: «Η κατάθεση Καλογρίτσα αποδόθηκε αυτούσια»

«Η κατάθεση Καλογρίτσα αποδόθηκε αυτούσια»
Eurokinissi

Η κατάθεση του μάρτυρα (Χρ. Καλογρίτσα) αποδόθηκε «αυτούσια» δήλωσε το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Σταύρος Κελέτσης, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ότι διεγράφησαν από τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης παρεμβάσεις βουλευτών.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Θ. Τζάκρη ανέφερε ότι «στα πρακτικά δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών - μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα». Πρόσθεσε δε, ότι θα ζητήσει το ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ έκανε λόγο για «κοπτοραπτική» και «κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων».

Στη δήλωσή του, ο Σταύρος Κελέτσης τόνισε ότι ως πρόεδρος της επιτροπής τηρεί τον κανονισμό, ότι δεν διεγράφη τίποτα από την κατάθεση του μάρτυρα και ότι το μόνο που διεγράφη ήταν συγκεκριμένη αναφορά για την υγεία βουλευτή, που το ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προσωπικό δεδομένο.

Αύριο, πρόσθεσε ο πρόεδρος της προανακριτικής, θα ζητήσω από τα κόμματα να ορίσουν εκπρόσωπό τους για να συγκρίνουν απομαγνητοφώνηση και πρακτικά.

Σημείωσε επίσης ότι όταν «πετάγονται» βουλευτές, αυτό δεν καταγράφεται. Αυθαίρετες παρεμβολές, φωνές, φασαρίες και ύβρεις δεν καταγράφονται είπε ο Στ. Κελέτσης, επισημαίνοντας ότι η κατάθεση του μάρτυρα έχει αποδοθεί αυτούσια.

Διαβάστε ακόμα:

Προανακριτική: Για αλλοίωση πρακτικών κάνει λόγο πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ