Προανακριτική: Για αλλοίωση πρακτικών κάνει λόγο πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική: Για αλλοίωση πρακτικών κάνει λόγο πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Για νέα αλλοίωση των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Θεοδώρα Τζάκρη να αναφέρει σε ανάρτησή της ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι μέλη στην Επιτροπή θα ζητήσουν σήμερα να ακούσουν το σχετικό ηχητικό.

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα Τζάκρη, βγήκαν βγάζει «επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς» κάτι που «αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παππάς έχει ήδη καταθέσει μήνυση στον πρόεδρο της Επιτροπής υποστηρίζοντας πως απαλείφθηκαν από τα πρακτικά σημεία των καταθέσεων του Χρήστου Καλογρίτσα.

Αναλυτικά στην ανάρτησή της η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρει τα εξής:

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν.

Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.

Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων».