Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 14:19

-A +A

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον Ερντογάν στο παραλήρημά του»

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 14:19
«Η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει τον Ερντογάν στο παραλήρημά του»
-A +A

Η Ελλάδα  δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον Τ. Ερντογάν στο παραλήρημά του, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κληθείς να σχολιάσει την προκλητικότητα της Τουρκίας, ενώ επισήμανε πως η χώρας μα παραμένει παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «όλοι οι Έλληνες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε δίπλα μας ένα γειτονικό κράτος, στο οποίο ηγείται ένας άνθρωπος που συστηματικά προκαλεί, παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και δείχνει τις επεκτατικές του διαθέσεις και συχνά ξεσπά σε παραληρήματα σε βάρος της πατρίδας μας και προσφάτως εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση αλλά πιστεύω και ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ο ελληνικός λαός να ακολουθήσουμε τον κ. Ερντογάν σε αυτό το παραλήρημα. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι. Ο πρωθυπουργός έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό, αρραγές θα έλεγα, εθνικό μέτωπο. Η Ελλάδα έχει το δίκιο με το μέρος της. Διεκδικούμε αυτό το δίκιο σε όλα τα διεθνή φόρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, τον οποίον και χαρακτήρισε αναλογικότερο και δικαιότερο από τους προηγούμενους, ενώ σημείωσε πως εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στην χώρα..

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα το υπουργείο, ανακοινώνοντας τον καθηγητή, Ξενοφώντα Κοντιάδη ως πρόεδρο της Επιτροπής που θα προχωρήσει στην αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού κράτους και τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ, Διονύση Λασκαράτο ως πρόεδρο της Επιτροπής για την αναμόρφωση του νόμου Πεπονή, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών στις προσλήψεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα