ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Αδ. Γεωργιάδης για Κουφοντίνα: Γιατί δεν ακολουθεί τη νόμιμη οδό για να ικανοποιηθεί το αίτημά του;

Γιατί δεν ακολουθεί τη νόμιμη οδό για να ικανοποιηθεί το αίτημά του;

«Ο στρατός του Κουφοντίνα δεν ταράζει τη Δημοκρατία; Όσοι πετάνε μολότοφ δεν είναι τρομοκράτες;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δημήτρης Κουφοντίνας για τον απεργό πείνας αρχιεκτελεστή της 17Ν, ενώ εξέφρασε την απορία του «γιατί δεν ακολουθεί τη νόμιμη οδό για να ικανοποιηθεί το αίτημα του».

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «δεν θέλουμε να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, είναι πολύ λυπηρό» και σημείωσε πως «την ευθύνη σήμερα έχουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν», εξηγώντας ότι όταν απειλείται η ζωή του από την απεργία πείνας, τότε μπορούν να επέμβουν.

Μάλιστα, στήριξε τα λεγόμενα του στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου σημειώνεται ότι η υποχρεωτική σίτιση στα πρώτα στάδια είναι πράγματι βασανιστήριο, όμως όταν απειλείται η ζωή του τότε παύει να είναι βασανιστήριο.

Μιλώντας για τη δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κουρτόβικ, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί δεν ακολουθεί τη νόμιμη οδό για να ικανοποιηθεί το αίτημα του, σημειώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο: «Αν η ίδια δεν πιστεύει στη δικαιοσύνη, τι μας πρήζει;». Επιτέθηκε παράλληλα και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας «ποιος κρίνει αν θα εφαρμοστεί ο νόμος; Ο Τσίπρας; Να γίνει δικαστής όπως ήθελε με την υπόθεση Novartis».

Μιλώντας για το μπαράζ επιθέσεων από ομάδες του αναρχικού χώρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε σε αυστηρό τόνο: «Ο στρατός του Κουφοντίνα δεν ταράζει τη Δημοκρατία; Όσοι πετάνε μολότοφ δεν είναι τρομοκράτες;».

Τέλος, ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός σημείωσε ότι τα πράγματα δεν είναι πάνε καλά, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον κόσμο που είναι έξω, λέγοντας ότι «στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο». Όπως είπε, παρατηρείται κόπωση του πληθυσμού και απηύθυνε έκκληση, ωστόσο, να είναι προσεκτικός ο κόσμος, εκτιμώντας ότι από τον Απρίλιο και τον Μάιο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.