Γεωργιάδης σε Δρίτσα: Δέχεστε να απειλούν τη Δημοκρατία Κούρτοβικ και Κουφοντίνας;

Γεωργιάδης σε Δρίτσα: Δέχεστε να απειλούν τη Δημοκρατία Κούρτοβικ και Κουφοντίνας;

Σφοδρή αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή, ο οποίος χθες είχε καλέσει τον κ. Δρίτσα να απολογηθεί στη Βουλή και τον Αλέξη Τσίπρα να τον διαγράψει, ενώ αναφερόμενος στον Δ. Κουφοντίνα και τη συνηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ, τόνισε ότι απειλούν ευθέως τη Δημοκρατία.

«Λέει ο Κουφοντίνας “αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μου, ο στρατός μου θα κάψει την Ελλάδα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να γίνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα ακόμα κι αν είναι παράνομο και καταπατά τους κανόνες του κράτους δικαίου, για να μη χαθεί μια ανθρώπινη ζωή», σημείωσε ο υπουργός στηλιτεύοντας τη στάση της Κουμουνδούρου απέναντι στην απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις της κ. Κούρτοβικ που -όπως είπε- υποστήριξε ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα υπάρχει κίνδυνος καταστάσεων απειλής της ασφάλειας και της δημόσιας ζωής, πρόσθεσε: «Δεν λέει η κ. Κούρτοβικ να μη χαθεί η ανθρώπινη ζωή. Απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία. και ρωτά ειλικρινά κ. Δρίτσα. Εσείς ως βουλευτής δέχεστε η όποια Κούρτοβικ κι ο όποιος Κουφοντίνας να απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία;».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πεθάνει ο Κουφοντίνας, διαμηνύοντας, ωστόσο την αποφασιστικότητά της να μην αποδεχτεί τον εκβιασμό του κράτους δικαίου από κανέναν. «Έχουμε κράτος δικαίου και ισονομία. Θα επικρατήσει το κράτος δικαίου κι όχι το καπρίτσιο ενός κακομαθημένου τρομοκράτη», είπε, συστήνοντας στους συνηγόρους του Δημήτρη Κουφοντίνα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να κρίνει εκείνη τα αιτήματά του.

Απέκρουσε επίσης κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί παρεμπόδισης της άσκηση ένδικων μέσων μέσω της μη κοινοποίησης των σχετικών εγγράφων στην πλευρά Κουφοντίνα, χαρακτηρίζοντας τον σχετικό ισχυρισμό που διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, «ουρανομήκη ανοησία». 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε τέλος απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα πως «έχετε συνυπάρξει, συγκυβερνήτης με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος στο βιβλίο του κατονόμαζε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη συμβία σας, ως τρομοκράτη και δεν αισθανθήκατε ανάγκη να φύγετε; Είναι αργά για δάκρυα κ. Δρίτσα την ώρα που συγκυβερνήσατε με Καμμένο, αφήστε τις υποκρισίες». 

Διαβάστε ακόμα:

- Απολογία θ. Δρίτσα: Ατυχής η δήλωσή μου, δεν άσκησα ποτέ βία