Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 10:07

-A +A

Γ. Κουμουτσάκος: Αδιανόητο να μην υπάρχει ενημέρωση στα κόμματα για το Σκοπιανό

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 10:07
Γ. Κουμουτσάκος: Αδιανόητο να μην υπάρχει ενημέρωση στα κόμματα για το Σκοπιανό
-A +A

Αδιανόητο χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος το γεγονός ότι δεν υπάρχει η «παραμικρή ενημέρωση» των πολιτικών κομμάτων για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Από τη στιγμή που εδώ και 2 μήνες βρίσκεται σε καλπάζουσα εξέλιξη ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι αδιανόητο να μην υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Θέμα 104,6 με αφορμή και τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Είναι προφανές ότι μια τέτοια συνάντηση δεν μπορεί να ήταν και ενημερωτική λόγω των εξελίξεων».

«Δεν ζητήσαμε ενημέρωση για τακτικούς χειρισμούς αλλά για το βασικό πλαίσιο» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος εκφράζοντας την άποψη ότι «ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει με έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη διαρροή των πέντε ονομάτων που πρότεινε ο Matthew Nimetz ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «δεν είμαστε μέρος της διαπραγμάτευσης. Εμείς θα κάνουμε αξιολόγηση της τελικής πρότασης αν υπάρξει που θα καταθέσει η κυβέρνηση. Τα ονόματα δεν είναι παρά ο τίτλος του βιβλίου. Εμείς θα μελετήσουμε και την επικεφαλίδα και το περιεχόμενο του βιβλίου. Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις στο πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας που θα συμφωνηθεί. Το erga omnes είναι θεμελιώδες στοιχείο».

Όσον αφορά, τέλος, τα συλλαλητήρια της Κυριακής ο βουλευτής της ΝΔ τα χαρακτήρισε «έκφραση του συναισθήματος της ψυχής των Μακεδόνων. «Η Ελλάδα δίνει μια δύσκολη μάχη εδώ και 30 χρόνια για το Σκοπιανό. Οι μάχες κερδίζονται και με ψυχή και με λογική. Το συλλαλητήριο είναι η φωνή της ψυχής και όσα συμβαίνουν στις διαπραγματεύσεις η φωνή της λογικής. Και τα δύο πρέπει να συνυπάρχουν αρκεί να υπάρχει κυβέρνηση που μπορεί να κάνει πλεονέκτημα αυτή την ψυχή».

Διαβάστε ακόμα: 

- Ενόχληση ΝΔ από τη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα