ΝΔ: «Αδειάζει» ο Γ. Κατρούγκαλος τον Π. Καμμένο για τις σχέσεις ΥΠΕΞ και εταιρειών Σόρος

ΝΔ: «Αδειάζει» ο Γ. Κατρούγκαλος τον Π. Καμμένο για τις σχέσεις ΥΠΕΞ και εταιρειών Σόρος

Στις ανεπαρκείς απαντήσεις του Γ. Κατρούγκαλου σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Καμμένου για χρηματοδότηση της Κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Σόρος αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας πως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών «άδειασε» τον Πάνο Καμμένο, υιοθετώντας ουσιαστικά τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, «ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε σήμερα να τετραγωνίσει τον κύκλο, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου περί χρηματοδότησης της Κυβέρνησης από τον επιχειρηματία Σόρος». 

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κατρουγκαλος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, που να επηρεάστηκε με οποιοδήποτε τρόπο από τον Τζ. Σόρος ή να έχει συνάψει με τον Σόρος» με αποτέλεσμα όπως τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης να καταφέρει μόνο «να αδειάσει τον κ. Καμμένο, υιοθετώντας στην ουσία τις κατηγορίες του κ. Κοτζιά ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτοξεύει τόνους λάσπης εναντίον του αναφορικά με τις σχέσεις του κ. Σόρος με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάει βέβαια ότι ο κ. Καμμένος σε γραπτή του απάντηση παραδέχεται την αναφορά του αυτή!»
 
«Επιπλέον ανέπτυξε και μια επικίνδυνη για την δημοκρατία θεωρία, ότι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου της αντιπολίτευσης προς την εκτελεστική εξουσία είναι ένα “φτηνό μέσο για την πολιτική”! Τους αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού και ελπίζουμε όταν κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, οι πρωταγωνιστές αυτής της ιλαροτραγωδίας να μπορέσουν να δώσουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις», κατέληξε ο Γ. Κεφαλογιάννης.