Φίλης σε Κεραμέως για Ρουβίκωνα: «Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές;»

Φίλης σε Κεραμέως για Ρουβίκωνα: «Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές;»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην «νομιμοποίηση» της επίθεσης του Ρουβίκωνα, στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως προχώρησε ο Νίκο Φίλης, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς στήριξε την επίθεση του Ρουβίκωνα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σχολίασε ότι Υπουργός Παιδείας δεν είναι η κυρία Κεραμέως αλλά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος -όπως είπε- κυβερνάει.

Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Ν. Φίλης, σχετικά με την επίθεση του Ρουβίκωνα έκανε λόγο για πταίσμα ή απλό πλημμέλημα και ρώτησε την κ. Κεραμέως αν φοβάται τις κόκκινες μπογιές.

«Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, ήταν ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα αυτό ήταν πάντως κόκκινες μπογιές. Μας ενοχλεί, μας ενοχλεί βεβαίως υπάρχει διαδικασία διερεύνησης του θέματος και είναι καταδικαστέα. Το άλλο είναι ο τραυματισμός φοιτητών, η εισβολή των ματ στα πανεπιστήμια και εκεί όχι μόνο κουβέντα από την κυρία Κεραμέως αλλά και μπράβο κιόλας», είπε χαρακτηριστικά, με την Ν. Κεραμέως να υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συντάσσεται με τους μπαχαλάκηδες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτούς που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Σας πήρε πέντε ολόκληρες μέρες για να πείτε μια ολόκληρη κουβέντα για την επίθεση στο γραφείο μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε χθες ότι στήριζε επί τεσσεράμισι χρόνια αυτές τις συμπεριφορές και επέλεξε να πάει χθες να πυροδοτήσει καταστάσεις. «Αποδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους φοιτητές ο κ. Φίλης ενώ δεν είχε κουβέντα για όσα βρέθηκαν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ άρα θεωρείται φυσιολογικό ότι τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να έχουν κράνη, ρόπαλα, υλικά αμφίεσης και κουκούλες διαρρηκτικά εργαλεία πέτρες μάρμαρα. Όλα αυτά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ φυσιολογικό να βρίσκονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο», σημείωσε με νόημα.

Απαντώντας ο Ν. Φίλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην φοιτητική κινητοποίηση για να στείλει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσει η αυταρχική υποτροπή. «Θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο και αν σας ενοχλεί η λέξη πεζοδρόμιο αλλάξτε την πείτε το αγώνας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις αποδοκιμασίες των φοιτητών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι 1-2 φοιτητές του άσκησαν κριτική για να ρωτήσει την κυρία Κεραμέως αν φοβάται τις κόκκινες μπογιές. «Είστε με αυτούς που με αποδοκίμασαν τον ένα-δύο; Αυτούς εσείς τους λέτε ότι είναι τρομοκράτες και στείλατε την αστυνομία να τους πιάσουν. Τώρα τι κάνετε φτηνή δημαγωγία; Να δούμε τι θα λέγατε εσείς αν ήσασταν εκεί αν τολμούσατε να πάτε που φοβάστε τις μπογιές τις κόκκινες. Ο εχθρός είναι ένας ο κυβερνητικός αυταρχισμός και το φοιτητικό κίνημα και το άσυλο δεν έχουν ιδιοκτήτες», είπε.